Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Georgescu (BNR): Nu orice punct suplimentar de creștere economică este dezirabil, dacă declanșează dezechilibre macroeconomice

Publicat:

Menținerea macrostabilitații in timp de economia converge catre nivelul statelor dezvoltate reprezinta provocarea principala pentru un stat emergent, a declarat, joi, prim-viceguvernatorul BNR, , la conferința "10 ani de la aderarea Romaniei la : de la coeziune la convergența", menționand ca nu orice punct suplimentar de creștere economica este dezirabil, daca declanșeaza dezechilibre macroeconomice.

"Valorificarea integrala a beneficiilor aderarii la clubul reprezentat de nu poate fi realizata în absența…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, printre tarile UE cu cel mai mare deficit si cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023 (Eurostat)

14:05, 22.04.2024 - Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023, iar Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat.

Alaiba: Republica Moldova a incheiat anul 2023 cu o creștere economica modesta

08:21, 02.04.2024 - Republica Moldova a incheiat anul 2023 cu o creștere economica de 0,7%, ceea ce reprezinta o cifra foarte modesta. O spune ministrul Dezvoltarii Economice și Digitalizarii, Dumitru Alaiba, potrivit caruia Republica Moldova se afla la coada Europei dupa nivelul dezvoltarii economice. Potrivit oficialului,…

Marcel Ciolacu anunța o mare lovitura data de Romania in Europa

15:55, 26.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marti, ca vom avea, din punctul lui de vedere, cea mai mare crestere economica din Europa, anul acesta, si nu va fi o crestere economica pe consum, va fi in continuare pe investitii. El a ținut sa precizeze ca deficitul nu e o mare problema pentru Romania, esențial…

Calmic: Ma mira faptul ca nu vedem nici un program de creștere economica

08:40, 08.03.2024 - In recenta sa aparație in cadrul emisiunii Puterea a Patra, fost Ministrul al Economiei și ex-director al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica , Octavian Calmic a vorbit despre situația economica din Republica Moldova. Potrivit lui, economia țarii a atins nivelul anilor 1990 și din pacate…

Ciolacu: Pentru prima oara, Romania a evitat prin investitii majore in infrastructura, sa nu intre intr-o recesiune economica anul trecut si, dupa cum ne arata cifrele, anul acesta va avea cea de-a doua crestere economica din Europa

11:56, 27.02.2024 - ”Automat, importam o inflatie pe care nu ne-o dorim, chiar daca inflatia a inceput sa se stabilizeze in Europa si am vazut ca sunt in acest moment in deficite excesive aproape 12 state din Uniunea Europeana din cele 27. Pentru prima oara, Romania a evitat prin investitii majore in infrastructura, sa…

Comisia Europeana reduce prognoza creșterii economice a UE și zonei euro in 2024

16:50, 16.02.2024 - Comisia Europeana a publicat joi previziunile economice de iarna, reducand prognoza de creștere economica pentru Uniunea Europeana și zona euro in 2024. Potrivit datelor publicate anterior de Eurostat, rata de creștere economica atat pentru UE, cat și pentru zona euro in 2023 a fost de 0,5%, mai mica…

Mugur Isarescu anunța ca Romania nu știe cand va fi lovita de criza economica: NU avem aceasta prognoza

13:31, 15.02.2024 - Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a afirmat ca Romania nu are recensiune si nu exista nici aceasta prognoza ca s-ar putea indrepta in aceasta directie. Mugur Isarescu a fost intrebat joi, intr-o conferinta de presa, cat de aproape este Romania de recesiune.“Nu…

Decizie de ultim moment a BNR. Ce s-a intamplat cu dobanda cheie

15:36, 13.02.2024 - De asemenea, CA al BNR a hotarat pastrarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8% pe an si a ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 6% pe an si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?