Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Suppa (ciorba) de erburi – Reteta din 1857

Publicat:

Pune in trrsquo; una ola mica de fertu erburi bine curatite si spalate; si anume una portiune buna de cerefoiu,1 macrisu,2 unu pastinacchiu, una morcova morconiu si pucintelu de selleru, toacute;te taiate manuntu; pune toacute;te aceste sa feacute;rba in apa cu o bucata de buteru untu de vacca si sare. culinar al lui din 1857Sursa: , S.N., Arheologie ndash; Istorie, XV, 2007 .ro Prima revista on line dedicata istoriei gast ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciorba de fasole verde ardeleneasca. Ingredientul folosit de marii bucatari pentru un gust autentic

17:51, 19.04.2024 - Timpul total de preparare al ciorbei este de aproximativ 45 de minute.Se vor folosi 750 g fasole verde curațata proaspata (merge și cea congelata), 200 g afumatura (opțional), 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei, 2 linguri de faina, 1 lingura de paprika, 1/2 țelina, 1 roșie, cimbru uscat, foi de dafin, tarhon,…

Ne pregatim de Noaptea Cercetatorilor Europeni 2024!

11:05, 02.04.2024 - Noaptea Cercetatorilor Europeni este o inițiativa care are loc anual in diverse orașe din Europa, și nu numai, iar Zalaul este deja o prezența constanta prin Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau. Scopul principal al acestui eveniment este de a aduce cercetatorii și publicul larg impreuna pentru…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Greșeala care poate sa iți strice ciorba. Ce sa faci și ce nu trebuie sa faci

11:36, 17.03.2024 - Cu toții ne amintim de gustul de vis al ciorbei gatit de bunicile noastre și mereu ne intrebam care este secretul pentru un astfel de preparat. Ei bine, nu depinde doar de ingredientele pe care le adaugi, ci și de modul in care gatești. Iata cele mai frecvente greșeli pe care le faci și de ce sfaturi…

Cu ce sa inlocuiești orezul din perișoare. Trucul gospodinelor din Bucovina

17:30, 05.03.2024 - Perișoarele, un adevarat deliciu care rareori lipsește de pe mesele romanilor. Exista mai multe rețete de perișoare, toate foarte gustoase, dar noi astazi va vom prezenta una fara orez. Cu ce poți inlocui orezul din perișoare Ciorba de perișoare se numara printre cele mai iubite. Este un preparat tradițional,…

Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit

14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…

Expozitie cu tematica istorica la Muzeul „Vasile Parvan” Barlad

23:50, 06.02.2024 - EXPOZITIE… Barladenii sunt invitati sambata, 10 februarie, la un nou eveniment cultural. Este vorba despre vernisajul Expozitiei „Distinctie si Onoare. Ordine si decoratii din colectia Muzeului „Vasile Parvan” Barlad”. Va incepe la ora 11:00, iar invitat va fi cercetatorul stiintific dr. Sever Botan,…

Cat a ajuns sa coste o ciorba in restaurantele din București. Prețurile au crescut enorm in 2024

21:10, 06.02.2024 - Prețurile la materiile prime, precum și noile masuri fiscale impuse de autoritați, au dus la situații cel puțin paradoxale. Așa se face ca, la inceput de 2024, aflam cu surprindere cat a ajuns sa coste o ciorba in restaurantele din București. Prețurile au crescut enorm in 2024, la toate serviciile Daca…


Ce parere ai despre aceasta stire?