Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Sos de usturoi (reteta interbelica)

Publicat:

Se face un rantas alb din frac12; lingura de unt cu frac12; lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne sau de zarzavat sau chiar apa. Se adauga o lingura sau doua de otet, sare si cativa catei de usturoi bine sfaramati in piulita. Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.Se serveste la rasol.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului. Ii multumim lui pentru acest caiet. Am pastrat ortografia original ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de la manastire pentru laptele auriu, remediul antic impotriva racelii, insomniei și problemelor pielii

13:45, 16.04.2024 -  Aceasta bautura minune, preparata cu ingrediente naturale, este recomandata nu doar pentru persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate, dar și pentru cei care iși doresc un somn liniștit sau o piele sanatoasa și stralucitoare. Preparatul este ușor de realizat acasa și poate fi folosit cu incredere…

Cum sa prepari urzicile fara sa te piște. Rețeta de post – urzici cu usturoi și mamaliga.

08:26, 13.04.2024 - Cand spui primavara, e imposibil sa nu te gandești la urzici cu usturoi și mamaliga. Inca din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abunda in 17 vitamine și minerale esențiale pentru sanatate.

Rețeta de salata de vinete cu roșii și usturoi. Preparatul de post cu care vei reuși sa-i surprinzi pe cei dragi

09:11, 05.04.2024 - Daca te-ai saturat de clasica rețeta de salata de vinete și vrei sa incerci ceva nou, atunci pregatește salata de vinete cu roșii și usturoi. Este un preparat de post cu care vei reuși sa-i surprinzi pe cei dragi. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Fleica de porc la cuptor si ciuperci cu smantana

00:31, 05.04.2024 - Cel mai important pas al acestei retete este marinarea carnii de porc, cu o zi inainte de a fi gatita. Ingrediente: 1 bucata de fleica de porc sare, piper 1 lingura ulei 1 lingura de cimbru 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boia afumata 1 lingura de mustar Se condimenteaza carnea cu ingredientele de…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Rețeta de sorbet de capsuni cu busuioc. Desertul simplu și rapid, perfect pentru Valentine's Day

19:30, 08.02.2024 - Daca ești in cautarea unui deSert simplu și rapid cu care sa ii dai pe spate pe cei dragi de Valentine's Day, noi iți propunem rețeta de sorbet de capsuni cu busuioc. Iata cum se prepara acest desert rapid și ieftin pe care il poți prepara alaturi de persoana iubita!

Rețeta pentru ciorba țaraneasca. Cum sa o prepari pentru cel mai bun gust

16:05, 31.01.2024 - Indiferent de locul in care este servita, ciorba țaraneasca este un preparat perfect pentru gusturile tuturor pofticioșilor. Iata cum poți face una dintre cele mai gustoase ciorbe țaranești ținand cont de sfatul gospodinelor din Ardeal.


Ce parere ai despre aceasta stire?