Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GÂNDACUL DE BĂLEGAR, personaj într-un GOOGLE DOODLE de ZIUA PĂMÂNTULUI

Publicat:

GANDACUL DE BALEGAR, sau scarabeul, cum mai este el cunoscut, este considerat o specie foarte puternica. Acesta poate trage  de 1151 de ori greutatea sa. Este ca si cum un om de 90 de kilogram ar trage 12 autobuze.

Scarabaeus sacer (Scarabeul sfant) este o specie de gandac de balegar, cu o semnificatie importanta in mitologia egipteana.

Scarabeul sacru este un gandac de 25 - 37 mm lungime. Corpul este negru, luciu mat sau metalic. Ultimele articole ale picioarelor sunt acoperite cu perisor galbeni. La prima pereche de picioare tarsul lipseste, insa sunt mai puternice si zimtate,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupus, boala autoimuna care face corpul sa-și atace celulele sanatoase

13:00, 11.05.2024 - Lupusul este o afecțiune autoimuna complexa care determina sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase din piele, rinichi, inima și plamani. Cauzele exacte ale lupusului sunt in mare parte necunoscute. Cercetatorii presupun ca o combinație de hormoni, gene, funcția sistemului imunitar și factori de…

Scenariul negru care amenința intreaga lume: ce s-ar intampla in cazul in care se declanșeaza razboiul nuclear

20:35, 16.03.2024 -  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat un studiu care arata cum s-ar desfașura un razboi nuclear intre SUA și Rusia. Potrivit acestora, un astfel de conflict ar incepe cu rușii care lanseaza o racheta nucleara catre o zona de la granița Poloniei și Germaniei.Daca lucrurile ar degenera…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Barbatul confundat cu unul dintre criminalii de la Sibiu a facut plangere pentru tortura: „Ma durea foarte tare tot corpul de la loviturile primite”

08:35, 08.03.2024 - Barbatul din Dolj confundat de polițiști cu unul dintre criminalii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, a facut plangere penala pentru tortura. In seara de 16 noiembrie 2023, Laurențiu Lacatușu a fost luat pe sus de mai mulți barbați, care l-au imobilizat și l-au bagat intr-o duba. Scena s-a…

Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu

21:51, 02.03.2024 - Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.

Lupii de la Cernobil dezvolta gene rezistente la cancer in urma expunerii la radiații

12:35, 11.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Princeton exploreaza mutațiile genetice și modificarile imunitare ale lupilor din zona de excludere a Cernobilului pentru a descoperi posibile soluții in lupta impotriva cancerului la oameni. In urma dezastrului nuclear de la Cernobil din 1986, cercetatorii de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?