Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fructele si legumele care contin cei mai multi antioxidanti

Publicat:

Antioxidantii sunt vitamine, minerale sau alti nutrienti care pot proteja celulele organismului impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot aparea din cauza poluarii, a fumului de tigari, a chimicalelor sau a unei diete nesanatoase.
Organismul uman produce in mod natural antioxidanti care inhiba actiunea radicalilor liberi. Cand stresul oxidativ este prea mare, situatie intalnita in cazul persoanelor care fac un efort fizic sau intelectual mai mare sau care locuiesc in orase aglomerate si poluate, corpul trebuie ajutat cu antioxidanti din exterior.
Citeste…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Agriculturii anunța intensificarea acțiunilor de control la legumele si fructele din productia autohtona

16:01, 03.06.2024 - Ministerul Agriculturii anunța intensificarea acțiunilor de control la legumele si fructele din productia autohtona Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) va efectua in acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele si fructele din productia autohtona, comparativ cu anul trecut, in vederea…

Legumele și fructele autohtone, cautate de pesticide. Consumatori: Autoritațile sa faca rezultatele publice

15:05, 03.06.2024 - Autoritatea Naționala Fitosanitara (ANF) va face mai multe controale pentru a mari numarul de probe de laborator prelevate la legumele și fructele produse in Romania. Reprezentanții consumatorilor aplauda inițiativa.

Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?

14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…

Farmacia din gradina. Rolul legumelor in prevenirea unor boli foarte grave, explicat de un renumit cercetator roman

05:40, 17.04.2024 - Legumele și verdețurile din gradina au efect terapeutic, cu atat mai puternic cu cat ele sunt produse in sistem traditional. O spun specialistii in horticultura care s-au convins, in urma unor studii, ca organismul uman preia din roadele pamantului o gama larga de substante care ne mentin sanatatea

Inflația anuala a ajuns la 3.9% in martie: Cel mai mult s-au scumpit fructele și legumele

12:15, 10.04.2024 - Inflația anuala a ajuns la 3.9% in martie. Biroul Național de Statistica informeaza ca, prețurile medii de consum in martie 2024 s-au majorat fața de luna februarie 2024 cu circa 0,5%2, in luna decembrie 2023 cu circa 2,0%, iar in luna martie 2023 (in ultimele 12 luni) cu 3,9%.

Oamenii care traiesc in orașe iși pierd incet-incet capacitatea de a digera fructele și legumele

17:45, 24.03.2024 - Oamenii care traiesc in orașe iși pierd treptat capacitatea de a digera fructele și legumele, reiese dintr-un nou studiu. Acest lucru este cauzat de lipsa de fibre din dietele occidentale industrializate.

Meniu de post pentru o saptamana. Ce poți manca, sanatos și gustos, in fiecare zi

14:01, 14.03.2024 - Postul Paștelui este cel mai mare post de peste an, iar pe langa zilele de rugaciune, mers la biserica și sufletul deschis la fapte bune pe care oamenii trebuie sa il aiba in aceasta perioada, postul inseamna și abținerea de la anumite alimente pe toata perioada de 40 de zile. Creștinii ortodocși se…

Legumele și fructele, mai scumpe in februarie: Au crescut prețurile și la carburanți și medicamente

15:50, 12.03.2024 - Biroul Național de Statistica (BNS) informeaza ca, prețurile medii de consum in februarie 2024 s-au majorat fața de luna ianuarie 2024 cu circa 0,7%, decembrie 2023 cu circa 1,5%, iar in luna februarie 2023 (in ultimele 12 luni) cu 4,3%.


Ce parere ai despre aceasta stire?