Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO VIDEO Ştiinţa din spatele fulgilor de nea. Cum se formează şi care sunt factorii care îi modelează

Publicat:

Jurnalistii pbs.org au stat de vorba cu doi experti, pentru a intelege mai bine stiinta din spatele fulgilor de nea.

In primul rand, expertii prefera termenul de „cristale de gheata“, in defavoarea uzualului „fulg de zapada“.

„Un cristal de zapada este format, dupa cum ne dam seama din nume, dintr-un singur cristal de gheata. Un fulg de zapada este un termen mai general; poate insemna un cristal individual, cateva cristale alipite sau o aglomerare de cristale care formeaza  «bilele pufoase» care plutesc din nori“, explica , profesor de fizica de la California…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temperatura record la nivel mondial in aprilie

09:10, 08.05.2024 - Lumea tocmai a cunoscut cel mai tare aprilie din istorie, prelungind o serie de 11 luni in care s-a stabilit un record de temperatura, a declarat miercuri serviciul de monitorizare a schimbarilor climatice al Uniunii Europene.Fiecare luna din iunie 2023 s-a clasat ca fiind cea mai tare din lume inregistrata,…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

De ce gainile pot merge fara cap. Neuronii din coloana vertebrala sunt capabili de invațare adaptativa și formeaza amintiri

08:05, 20.04.2024 - Cei mai mulți dintre cei care citesc acest articol vor fi observat ca, de exemplu, gainile au capacitatea de a se deplasa o perioada scurta fara cap. De aici și vorba populara „zici ca e o gaina fara cap”. Se aplica și in cazul altor animale. Recent, cercetatori de la Centrul pentru știința creierului…

S-a intors iarna: La munte ninge ca in povești. Temperatura a scazut de la 22 de grade la zero grade, in mai puțin de 24 de ore

12:25, 17.04.2024 - S-a intors iarna: La munte ninge ca in povești. Temperatura a scazut de la 22 de grade la zero grade, in mai puțin de 24 de ore Zapada a cazut in regiunea Munților Apuseni deși este mijlocul lunii aprilie. In noaptea de marți spre miercuri, un strat de zapada s-a depus in zonele montane din județele…

Cum pot fi detectate tsunamiurile

20:50, 09.03.2024 - Tsunamiurile pot fi detectate eficient, folosind cablurile de fibra optica așezate pe fundul oceanului, conform unui cercetator de la Universitatea din Michigan (SUA). Seismologul Zack Spica de la Universitatea din Michigan (U-M) și colegii sai de la California Institute of Technology (SUA) au utilizat…

Avertizare de la meteorologi: Ploi in aproape toata tara, iar la munte se va depune zapada. Cum va fi vremea la Bucuresti

10:55, 06.03.2024 - Meteorologii au emis miercuri o avertizare generala, valabila pana joi seara, de ploi si precipitatii mixte, iar la munte va ninge si se va depune strat de zapada. In Bucuresti, vremea se va raci si trecator va ploua slab.Incepand de astazi, ora 15:00, si pana joi, ora 20:00, meteorologii prognozeaza…

O bomba cu ceas. Despre ce nu vorbesc oamenii de știința și ecologiștii din Moldova și Ucraina  

19:05, 02.03.2024 - Depozitele de steril din Ucraina sint o bomba cu ceas, dar oamenii de știința și ecologiștii din Moldova nu prea vorbesc despre acesta pentru a nu semana panica, deoarece nu exista un raspuns cuprinzator cu privire la modul de eliminare a depozitelor de steril periculoase. Oamenii de știința din ambele…

Ucrainenii din Iași au sarbatorit Ziua Internaționala a Limbii Materne

07:05, 21.02.2024 - Duminica, 18 februarie 2024, incepand cu ora 14, la Iași, in incinta Hotelului Moldova, reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din Romania, Filila Iași, au sarbatorit Ziua Internaționala a Limbii Materne. Aceasta sarbatoare este ținuta anual la 21 februarie in intreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?