Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO VIDEO Google domină lumea roboţilor la competiţia pentru cei mai buni umanoizi din lume

Publicat:

Evenimentul este unul in care viitorul se intalneste cu prezentul si robotii se lupta de-a lungul a opt probe, in care trebuie sa iasa din masini, sa escaladeze scari, sa dea deseurile la o parte sau sa sparga un perete.

Doua companii au dominat acest concurs: Boston Dynamics si Schaft. Amandoua sunt detinute de catre Google. Schaft a fost fondata in Japonia, la Universitatea din Tokio si a fost achizitionata de Google anul acesta. A castigat concursul cu 27 de puncte din 32 posibile. Echipele de pe locul 2 si 4 au folosit robotul Atlas, construit de catre Boston Dynamics, cumparata…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lecția imperiului Toyota: a pariat pe mașini hibrid, nu 100% electrice, și a realizat cel mai mare profit din istoria Japoniei

14:25, 10.05.2024 - Toyota, unul dintre cei mai mari producatori de mașini din lume, a inregistrat un profit operational record in perioada fiscala aprilie 2023 – martie 2024, suma atinsa fiind de 5.350 miliarde de yeni (34,5 miliarde de dolari). Astfel, Toyota a devenit prima companie de orice fel din Japonia ca profit,…

VIDEO | Prima cabana construita vreodata in Romania: Istoria unui loc de poveste

12:00, 18.04.2024 - Prima cabana montana construita in Romania se afla in Sibiu, la 1.540 de metri altitudine, precizeaza Consiliul Județean Sibiu, intr-o postare pe Facebook. Inițial a fost cunoscuta sub numele de „Casa de adapost Șerbota”, pentru ca apoi sa fie redenumita „Cabana Negoiu”.

Eveniment din istoria Marinei Militare a Romaniei: 16 aprilie 1944, ziua in care s-a scufundat bricul Mircea

12:45, 16.04.2024 - Muzeul National al Marinei Romane din Constanta a adus aminte, prin intermediul paginii de Facebook, de cei 80 de ani de la scufundarea bricului "Mircea". Pe 16 aprilie 1944, aflat in portul Galati ca infirmerie plutitoare si depozit de medicamente, bricul a fost lovit in plin de o bomba, in timpul…

Un studiu prevede ca toti japonezii vor avea acelasi nume de familie peste 500 de ani

12:45, 02.04.2024 - Un studiu condus de Universitatea Tohoku (nordul Japoniei) prevede ca, pana in anul 2500, toti japonezii vor purta numele de familie „Sato”, in prezent cel mai des intalnit nume de familie din tara asiatica, din cauza tendintei actuale de scadere demografica si a reglementarilor civile in vigoare, relateaza…

Inspirat de Ceaușescu, dar și de Spider-Man: Cine este edilul ceaușist din Gorj?

09:31, 20.03.2024 - Amestec suprarealist de retropolitica și fantezii eroice, primarul comunei Stejari din județul Gorj, Robert Ionut Paiuș, iși incepe fiecare zi bandu-și molcom cafeaua dintr-o cana chinezeasca imprimata cu chipul lui Nicolae Ceaușescu. Ambițios, primarul PSD vrea ca mandatul și realizarile sale sa dainuiasca…

Criticul literar Alex Stefanescu, autorul „Istoriei literaturii romane contemporane”, s-a stins din viața

15:45, 25.02.2024 - Criticul și istoricul literar Alex Ștefanescu a murit la varsta de 76 de ani, a anunțat, duminica, scriitorul Daniel Cristea-Enache. „O veste care indoliaza cultura romana: a murit marele critic și istoric literar Alex Ștefanescu. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a scris Daniel Cristea-Enache pe pagina de…

Tenis de masa / Berni si Adina, incantate de victoria cu Egipt, dar cu gandul la Japonia

09:26, 22.02.2024 - Selectionata feminina a Romaniei s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale de tenis de masa pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), dar si la Jocurile Olimpice de la Paris, dupa ce a invins formatia Egiptului cu 3-0. Adina Diaconu a declarat, miercuri, ca ea si colegele…

Din istoria orașului: Baia Mare in 1970

12:40, 21.02.2024 - Planetariul Baia Mare a publicat pe Facebook o fotografie datand din 1970, realizata de Armand Rosenthal chiar in zona in care se afla astazi planetariul. ”A fost o data. Dincolo de raul Sasar, involburat in vreme de inundație, Planetariul Baia Mare (13 mai 1970), la mai puțin de un an de la inaugurarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?