Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Invitaţie la Ibida: plimbare ghidată prin cetatea de pe Valea Slavei

Publicat:

Este cea mai mare cetate din Dobrogea, care se intinde pe o suprafata de 24 de hectare. Dupa cum spun arheologii, este o centura de fortificatii desfasurata pe o lungime de 2000 de metri, cu 24 de turnuri si trei porti.

Cercetarile arheologice sporadice organizate chiar de la sfarsitul secolului XIX, au dus la dezvelirea, in centrul cetatii, a unei basilici care are coloane din marmura, paviment din mozaic policrom, unicat arhitectural in Dobrogea romano-bizantina.

Poarta de Vest, descoperita in urma cercetarilor de la inceputul anilor 2000

Cercetarile sistematice…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala  

14:26, 14.05.2024 - O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii romane ce poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I.   Modelul este „open source”, deci va putea fi accesat și folosit de oricine dorește sa construiasca instrumente bazate…

Se trage cu arcul in Tulcea

12:10, 27.04.2024 - O competitie amicala si-a propus sa promoveze patrimoniul arheologic din nordul Dobrogei. Cluburile sportive Arc istoric din Galati si Nokors din Bucuresti organizeaza, sambata, in cetatea Noviodunum, din orasul tulcean Isaccea, concursul „Razboiul sagetilor Noviodunum”. Sportivii participanti  ii așteapta…

Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați

14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați

05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Galati: Paine cu gust si proprietati de carne – inventie brevetata la Universitatea ‘Dunarea de Jos’

15:01, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii ‘Dunarea de Jos’ din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Potrivit informatiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?