Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO ”Comoara” din satul Laz, pe Valea Sebeşului: pictoriţa Maria Deac Poenariu, tezaur uman viu pe lista UNESCO

Publicat:

traieste in Laz, o localitate aflata la 20 de kilometri de orasul Sebes din judetul Alba. O comunitate mica in care oamenii se cunosc si se respecta pentru ceea ce sunt. Iconara de 91 de ani, cum este cunoscuta, s-a nascut intr-o familie de artisti. Altfel spus, a crescut la cap cu chipuri sfinte pictate de parintii si bunicii sai.    Duce mai departe mostenirea Poienarilor   Mostenitoare a marilor zugravi ai manastirilor brancovenesti, recunoaste ca a fost nevoita „sa fure” mestesugul de la tatal ei: Ilie. „Trebuie multa gandire, asa spunea tatal meu. Trebuie multa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

UNESCO acorda Premiul pentru Libertatea Presei jurnalistilor palestinieni

10:15, 04.05.2024 - Jurnalistii palestinieni care acopera din punct de vedere mediatic razboiul din Fasia Gaza au fost recompensati cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), informeaza DPA. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Alin Ignat, deputat PNL: Pentru ca lozincile și minciuna sunt incompatibile cu dezvoltarea, oamenii din Alba nu au dat niciodata credit PSD aici

09:55, 27.02.2024 - Zile intregi putem vorbi despre problemele unei comunitați, nu e nicio filozofie in asta, dar cand vine vorba de trecut la treaba, puține voci se transforma in efortul serios și cu rezultate pentru oameni. Incompetența, lenea sau lipsa de soluții și profesionalism nu s-au putut niciodata ascunde in…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

FOTO O stație de metrou din București, unica in lume. Romanii nu știu ca pașesc pe o comoara

14:40, 15.02.2024 - O stație de metrou din București este unica in lume, deoarece aici se afla o adevarata comoara pentru oamenii de știința. Romanii care trec zilnic pe aici nu știu cat de special este acest loc. "Regina stațiilor de metrou din București", așa mai este numita stația de metrou Politehnica, considerata…

Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment

06:05, 13.02.2024 - Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment  Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Aceasta zi a fost proclamata de catre UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura) in noiembrie 2011. Masura a…


Ce parere ai despre aceasta stire?