Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Forumul Judecătorilor acuză plenul CSM că 'asistă pasiv la decredibilizarea magistraturii': 'Este inadmisibil'

Publicat:

acuza plenul CSM ca asista pasiv la decredibilizarea magistraturii, facand referire la reacții publice asumate de secțiile de judecatori sau de procurori privind subiecte care revin competenței intregului Consiliul. Magistrații se refera la scrisoarea președinților curților de apel privind protocoale, despre care susțin ca nu au fost informați, și la afirmațiile premierului din PE.

"Redam comunicatul :

al Magistraturii trebuie sa demonstreze angajamentul fața de transparența și responsabilitate, in realizarea…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

(live/update) Demisii pe banda rulanta la CA Chișinau: CSM accepta una dupa alta cererile depuse de judecatori

16:01, 07.05.2024 - Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se intrunesc in ședința, la aceasta ora. Pe ordinea de zi figureaza 12 subiecte, printre care și cel cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecatori.

(live/update) Tonuri ridicate la ședința CSM: „- Fiți respectuoși cu mine! Acesta e raspuns? - Coborați tonul”

14:10, 07.05.2024 - Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se intrunesc in ședința, la aceasta ora. Pe ordinea de zi figureaza 12 subiecte, printre care și cel cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecatori.

(live) CSM, in ședința: Deja 20 de judecatori de la CA Chișinau și unul din Cahul au depus cereri de demisie

09:35, 07.05.2024 - Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se intrunesc in ședința, la aceasta ora. Pe ordinea de zi figureaza 12 subiecte, printre care și cel cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecatori.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii din Moldova, in vizita la Inspectia Judiciara a Romaniei

14:20, 25.04.2024 - Miercuri, 24 aprilie 2024, a avut loc intrevederea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova cu reprezentanții Inspecției Judiciare din Romania, la sediul instituției din București.

Raportul Comisiei Vetting al judecatorului Stella Bleșceaga, acceptat

11:50, 02.04.2024 - Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat marți, 2 aprilie, Raportul Comisiei de evaluare externa al judecatorului Stella Bleșceaga. Stella Bleșceaga este judecator la Judecatoria Chișinau, care a promovat evaluarea externa a integritații etice și financiare și a fost acceptat de…

(video/update) Adunarea Generala a Judecatorilor. O singura magistrata a candidat in CSM: „Nu mi se pare corect sa renunț, doar pentru ca sunt unica”

16:00, 01.03.2024 - Magistrații din toata țara s-au intrunit astazi, 1 martie, la Adunarea Generala a Judecatorilor. In cadrul ședinței, judecatoarea Aliona Miron a fost aleasa in calitate de membra a Consiliului Superior al Magistraturii din partea Curții Supreme de Justiție pe un mandat de șase ani. De asemenea, Sergiu…

Cine este al treilea judecator care este acceptat la funcția de judecator al CSJ

11:31, 27.02.2024 - Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat marți, 27 februarie, cu opt voturi pentru, raportul Comisiei de evaluare externa a candidatului la funcția de judecator la Curtea Suprema de Justiție (CSJ), Sergiu Brigai. {{733030}} Drept urmare, Sergiu Brigai este al treilea judecator…

Romania, pe locul 1 in Uniunea Europeana la numarul plangerilor facute la CEDO

12:15, 21.02.2024 - Romania se afla pe locul 1 in Uniunea Europeana si pe locul 4 in Europa dupa Turcia, Rusia si Ucraina la numarul plangerilor facute la CEDO. Cele mai multe plangeri vizeaza conditiile din penitenciare si incalcarea dreptului la un proces echitabil. Statul roman ar putea fi nevoit sa plateasca milioane…


Ce parere ai despre aceasta stire?