Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FMI a atras atenţia asupra a două mari probleme în România: creşterea cheltuielilor şi rata mică de participare a populaţiei la forţa de muncă

Publicat:

Vin informații ingrijoratoare de la delegația Fondului Monetar Internațional, care a analizat pachetul de masuri asumate de guvern in Parlament, pentru a crește veniturile la buget. Membrii delegației FMI s-au intalnit astazi cu parlamentarii din comisiile de Buget-Finanțe. Cei de la FMI au aratat care sunt problemele din economia și din finanțele romanești, in acest moment. Ei au spus ca acea creștere economica pe care guvernul și-a bazat bugetul nu a fost cea anunțata la inceputul anului, ci a fost una mult mai scazuta in jur de 2,2 – 2,3 la suta. Insa bugetul a fost fundamentat pe o creștere…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mircea Geoana: „Romania are cel mai primitiv sistem de vot din Europa”

15:41, 18.05.2024 - Sistemul de vot din Romania este cel mai primitiv din toata Europa a declarat, sambata, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, la Congresul Studentilor din Romania, care a avut loc la Palatul Parlamentului."Implicarea in viata cetatii, schimbarea in bine a destinului natiunii noastre nu…

Locuri de munca pentru romani in țari din Europa. Peste 200 de posturi disponibile. LISTA, salarii, condiții de angajare

08:35, 09.05.2024 - Locuri de munca pentru romani in țari din Europa. Peste 200 de posturi disponibile. LISTA, salarii, condiții de angajare Locuri de munca. Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 214 locuri de munca. Salariile pot ajunge la 3000 sau chiar 6000 de euro,…

Romania, a treia țara din Europa ca pondere a populației care nu lucreaza, deși e in varsta de munca. Suntem dupa italieni și greci

07:41, 26.04.2024 - In 2023, rata de supracalificare in Romania era de circa 16% (fața de media UE de 22%), arata datele Eurostat, care considera ca un angajat e supracalificat daca are studii superioare nivelului de calificare cerut de locul de munca. Femeile romance au o rata de supracalificare ușor mai mare decat barbații,…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

07:20, 07.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

09:05, 05.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Problema fara rezolvare care duce la prabușirea economiei UE: Romania e lider la independența!

03:35, 14.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai…

Piața muncii din Romania, intre imbatranirea populației active,lipsa investițiilor in dezvoltare de forța de munca competitiva și exod

14:30, 27.02.2024 - Romania se confrunta cu multiple provocari de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii in urmatorii 10 ani: populația țarii imbatranește, tinerii activi sunt din ce in ce mai puțini pe piața muncii, iar cererea pentru forța de munca inalt calificata continua sa creasca, in condițiile unei…

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana: „Problema securitații economice ar trebui gestionata de catre un oficiu comun intre președinție și guvern”

22:25, 22.02.2024 - Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi, 22 februarie 2024, in cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, ca problema securitații economice ar trebui gestionata de catre „un oficiu comun intre președinție și guvern”. „Toate țarile din Europa și din NATO au gasit o formula…


Ce parere ai despre aceasta stire?