Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fenomen în şcolile din România: copiilor cu rezultate şcolare slabe le este interzisă înscrierea la Evaluarea Naţională

Publicat:

Pentru a nu diminua media generala a scolii 92 persoane, grupuri de initiativa si organizatii neguvernamentale sustin demersul prin care se semnaleaza un fenomen grav de excluziune in scolile din urma unei cercetari realizate recent, Asociatia Human Catalyst a descoperit ca, in judetul Braila, elevilor cu rezultate slabe la invatatura le este interzisa inscrierea la , pentru a nu diminua media generala pe scoala/judet. , aceasa practica este intalnita la nivelul intregii tari, cu preponderenta in comunitati sarace, marginalizate…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

In județul Braila vin 33 de microbuze școlare electrice prin PNRR

21:40, 22.05.2024 - În cadrul unei conferine de pres sa anunat c prin PNRR vor fi cumprate 33 de microbuze colare electrice pentru mediul rural.Microbuzele sunt în producie i se estimeaz c vor fi gata pân la sfâritul lunii septembrie. Aceste vehicule vor deservi cele 33 de localiti din judeul Brila....

Schimbari majore la bursele școlare. Elevii cu rezultate slabe vor primi burse de reziliența

15:40, 25.03.2024 - Evaluarea Naționala și Bacalaureatul nu se modifica anul acesta, a dat asigurari ministrul Educației, Ligia Deca. In schimb, una dintre modificarile propuse de Ministerul Educației vizeaza acordarea de burse școlare incepand cu anul școlar 2024 – 2025. Un proiect de ordonanța de urgența aduce modificari…

Ministrul Educației, despre desființarea BAC-ului: Discutia nu trebuie sa fie centrata pe a fi sau a nu fi. Avem nevoie de o certificare de competente

14:45, 21.03.2024 - "Cred ca fiecare ciclu educational - mai ales cand vorbim despre finalizarea invatamantului obligatoriu - trebuie sa se finalizeze cu certificarea unor competente. Examenul de Bacalaureat are o istorie in Romania, o traditie, un anumit tip de abordare. Sigur, in legea Educatiei exista o schimbare de…

Cererile de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare vor putea fi depuse in perioada 11 aprilie – 14 mai

22:30, 20.03.2024 - Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare va incepe in 11 aprilie, pana in 14 mai urmand sa fie depuse cererile la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea. In 29 mai se vor afisa candidatii inmatriculati si numarul de locuri ramase libere, astfel incheindu-se prima etapa de inscriere.…

Felicia Akkaya (AUR): „Educația din țara noastra are nevoie de un reset total” VIDEO

12:16, 04.03.2024 - Suntem in plina simulare a examenului de Bacalaureat, la care s-au inscris peste 146.000 de elevi de liceu din intreaga țara. Cei care au emoții in aceasta perioada nu au avut parte de un sistem educațional bine pus la punct, ci, mai degraba, peticeli menite sa țina pana la finalul anului, spune Felicia…

Elevii brasoveni se intorc astazi la cursuri, dupa vacanta de schi. Cand este urmatoarea vacanta

08:15, 04.03.2024 - Elevii brasoveni se intorc luni, in modulul 4 de cursuri, dupa vacanta de schi . Elevii si copiii de gradinita, se intorc, luni, 4 martie, la cursuri, dupa vacanța de schi. Modulul 4 incepe luni, a martie și dureaza pana vineri, 26 aprilie, potrivit structurii anului scolar 2023-2024. Din 27 aprilie…

TEHNOLOGIZAREA EDUCAȚIEI Inscrierea la gradinița, la școala sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”

13:00, 02.03.2024 - „Inscrierea la gradinița sau la școala sau la examenul de Bacalaureat” ar urma sa se faca „de catre un robot automatizat”, in urma unui proiect cu finanțare europeana ... The post TEHNOLOGIZAREA EDUCAȚIEI Inscrierea la gradinița, la școala sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”…

Scandalul de la Liceul Goethe, studiu de caz. Meditațiile, școala de acasa fara de care elevii n-au mari șanse la examenele naționale

06:05, 23.02.2024 - Elevii romani fac meditații „la greu” pentru a trece Evaluarea Naționala, Bacalaureatul, iar apoi pentru a intra la facultate. Este deja un sport național cunoscut și acceptat. Insa ce se ascunde, de fapt, in spatele acestei practici?


Ce parere ai despre aceasta stire?