Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Fabrici de medicamente” implantate în creier pot eradica tumori în doar câteva zile

Publicat:

Oamenii de stiinta au reusit sa opreasca tumorile canceroase aflate in stadiu avansat la soareci prin utilizarea unor „fabrici de medicamente" implantate – iar noul tip de tratament dureaza doar cateva zile pentru a vindeca boala. Desi va dura ceva timp pentru ca aceasta abordare sa fie testata si functionala la oameni, sunt semne ca avem o modalitate noua si puternica de a aborda mezoteliomul, o forma agresiva de cancer. „Fabricile de medicamente" sunt un fel de margele mici din alginat, fiecare cu o latime de doar 1,5 milimetri si sunt concepute pentru a produce „explozii" continue de interleukina-2…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

Noii roboții vor avea piele asemanatoare celei umane: la ce va fi de folos o astfel de tehnologie

06:05, 13.05.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea din Texas, Austin, au creat o piele artificiala ce imita finețea epidermei umane. E-skin, creația profesorului Nanshu Lu, de la universitatea amintita, spre deosebire de prototipurile anterioare, iși pastreaza acuratețea chiar și sub tensiune.

Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat 

16:40, 24.03.2024 - Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat, potrivit G4media . Oamenii de știința de la University College London au descoperit ca utilizatorii de dispozitive de vapat și fumatorii au suferit modificari similare la nivelul ADN-ului lor, scrie  Sky News. Aceste modificari…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…


Ce parere ai despre aceasta stire?