Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziţie la Viennafair a grupului Sigma 1. Istoria curajului de a face artă în dictatura comunistă

Publicat:

In anii 70 1, format din artiști banațeni care au reinterpretat un model din Occident, Bauhaus, a reprezentat un fenomen cultural curajos si unic in peisajul artistic romanesc. De azi,  cele mai reprezentative lucrari ale grupului sunt prezente, mulțumita , la cel mai important eveniment de arta contemporana de pe continent, Viennafair. „Viennafair […]Categorie: Recomandarile editorilor Taguri: expozitie galeria jecza sigma 1 Timisoara viennafair ( Citeste in continuare )The post Expozitie la Viennafair a grupului Sigma 1. Istoria curajului de a face arta in dictatura

Citeste articolul mai departe pe pressalert.ro…  

Sursa articol: pressalert.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chisturile hepatice: cand trebuie sa le operam, la recomandarile medicilor de la Spitalul CFR Timișoara

12:41, 05.06.2024 - Chisturile la ficat sau chisturile hepatice sunt formațiuni pline cu lichid, de obicei benigne, care apar la nivelul organului. Sunt descoperite, de obicei, intamplator, la investigații de rutina sau in timpul intervențiilor de alta natura pentru ca adesea nu cauzeaza simptome pentru pacienți.

O expozitie impresionanta despre anii 70, 80 a fost organizata in Timisoara, iar acum se va muta la Praga

17:31, 31.05.2024 - Asociația Culturala Contrasens a organizat o impresionanta expoziție la Timișoara: A Spring of Hope A Winter of Despair, curatoriata de Olivia Nițiș. Expoziția a fost deschisa publicului pana pe 30 mai 2024. Dupa incheierea perioadei din Timișoara, va fi prezentata la Galeria Pragovka din Praga, oferind…

TM Base și anonimTM la expoziție: istoria muzicii timișorene, la Muzicontainer

14:51, 30.05.2024 - Pana pe 14 iunie, cei interesați pot vizita expoziția Muzicontainer, deschisa in incinta Centrului Cultural Faber. Inedita expoziție care detaileaza istoria muzicii electronice din Timișoara, poate fi vizitata in intervalul miercuri – sambata intre orele 18 și 21. Expoziția organizata de Muzicon este…

Istoria fascinanta, dar mai puțin cunoscuta clujenilor, a Galeriei de Arta din Parcul Central. E o cladire unica, in stil Bauhaus, cu accente transilvanene

15:15, 21.05.2024 - In Parcul Central din Cluj-Napoca, ascunsa printre copaci și plasata in apropierea podului de la Napoca, se afla Galeria de Arta a artiștilor ardeleni, o cladire in stil Bauhaus ce are o istorie fascinanta. Deși are o istorie impresionanta, prea puțini o cunosc. Totul a inceput in anul 1930, cand s-a…

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrari umoristice pot fi admirate in Iulius Town

20:35, 10.05.2024 - In acest final de saptamana, in Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satira, care vor descoperi o expoziție cu peste 300 de caricaturi realizate de artiști romani. Timișorenii care vin in Iulius Mall pot beneficia și de o spirometrie gratuita, iar cei care s-au inscris la Timotion au timp pana sambata…

„Istoria pompierilor civili aradeni”, o inedita expoziție la Complexul Muzeal Arad

15:30, 07.05.2024 - Complexul Muzeal Arad verniseaza miercuri, 8 mai, la ora 18:00, o prima expoziție tematica din proiectul „Pompierii aradeni – istorie și identitate” dedicat celor care lupta cu incendiile, exploziile, accidentele, inundațiile sau alte calamitați, salvand vieți și riscandu-și adeseori propria existența.…

FOTO. „Timișoara, orașul de pe Bega”. Expoziție la Palatul Apelor

17:25, 20.03.2024 - Expoziția de pictura „APA – Interferențe culturale” a fost vernisata miercuri, 20 martie, la Palatul Apelor din Timișoara. Cu aceasta ocazie, cladirea a fost redeschisa publicului. Expoziția se afla la cea de-a doua ediție, prima desfașurandu-se chiar anul trecut, cand Timișoara a purtat titlul de Capitala…

FOTO. Timișorenii, chemați sa descopere trecutul prin ochii șvabilor banațeni

14:50, 18.03.2024 - Expoziție de excepție la Centrul de Proiecte din Timișoara. Cei care sunt curioși de cum au trait șvabii banațeni acum mai bine de un secol pot vedea obiecte veritabile, pe care aceștia le aveau in gospodarie și le foloseau zi de zi. Expoziția „Crampeie Identitare: farmecul vieții șvabești” este vernisata…


Ce parere ai despre aceasta stire?