Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Exportul produselor moldovenești: Cele mai importante piețe de desfacere

Publicat:

PodcasturiExportul produselor moldovenești: Cele mai importante piețe de desfacere

In cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", expertul economic Veaceslav Ionița a precizat ca exporturile din Republica Moldova sunt dominate in mare parte de . Din 2,5 miliarde dolari, circa 1,7 miliarde constituie exporturile in UE.

"Principala țara este Romania unde exportam fructe, legume, automotive și altele. Aceasta este urmata de Germania și Italia", a precizat Veaceslav Ionița.

© Sputnik / de vinuri pe timp de pandemie: Rusia – principala piața de desfacereTotuși,…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Valentin Fagarașian: „Atata vreme cat investitorii nu ne cunosc, nu vor veni in Romania!”

11:00, 18.04.2024 - Diplomatia economica a Romaniei trebuie imbunatatita. Investitorii straini stiu foarte putin sau deloc despre tara noastra si despre oportunitatile din economie, spun deputatul PNL din diaspora, Valentin Fagarașian.Acesta apreciaza ca Romania se poate dezvolta mult mai puternic daca va beneficia de…

Bașcana Gagauziei, Evghenia Guțul, va cere ajutorul Rusiei, „daca trupele moldovenești intra in regiune”

10:20, 10.04.2024 - Daca Republica Moldova reactioneaza la declaratia de independenta a autonomiei Gagauziei prin trimiterea de trupe, autoritatile regionale se vor cere ajutor, inclusiv Rusiei, a declarat pentru intr-un interviu acordat la Moscova agenției ruse de stat RIA Novosti sefa Gagauziei, Evghenia Gutul, citata…

Deputatul Valentin Fagarașian: “Voi pune bazele unui forum permanent de colaborare intre firmele din Romania si firmele romanesti din diaspora”

10:00, 29.03.2024 - Deputatul PNL de diaspora, Valentin Fagarasian, anunta ca va infiinta o structura permanenta de colaborare intre firmele din Romania si antreprenorii romani care si-au construit o firma in strainatate, in vederea colaborarii si intensificarii schimburilor comerciale, precum si pentru consolidarea firmelor…

Țarile cu cea mai mare rezerva de aur pe cap de locuitor / Pe ce loc se afla Romania și cum au platit comuniștii importurile de cereale din Rusia cu rezerva de aur

09:10, 18.03.2024 - Statele Unite ale Americii dețin cea mai mare rezerva de aur din lume, aproape cat rezervele de aur ale urmatoarelor 3 țari din topul statelor cu cele mai mari rezerve: Germania, Italia și Franța. Topul e completat de Rusia, China și Elveția. Calculata pe cap de locuitor, rezervele de aur arata un cu…

Romania ca proiect geopolitic si interesul national (partea a IV-a)

10:51, 07.03.2024 - ROMANIA CA PROIECT GEOPOLITIC ȘI INTERESUL NAȚIONAL ROMANESC IN CONTEXTUL DEZORDINII MONDIALE ACTUALE  POLITICA EXTERNA A ROMANIEI IN ANII 1990 PREJUDECAȚI ROMANO-SCEPTICE ȘI AMENINȚARI GEOPOLITICE In noul context internațional aparut dupa incetarea Razboiului rece și dispariția ordinii mondiale bipolare,…

Boloș, despre „taxa pe boala”: „Suntem singura țara unde indemnizatia de concediu medical e mai mare decat salariul”

13:30, 05.03.2024 - Marcel Boloș a precizat ca „nu este vorba de o taxa noua pe concedii medicale, ci de o eliminare a acestei facilitati”, așa cum se aplica și in alte state europene. „Nu exista nicaieri in Uniunea Europeana asa ceva. Am studiat modelele de finantare din Germania, Franta, Italia, Spania. Nu exista nici…

Romania ocupa locul intai la productia de prune in UE

10:45, 02.03.2024 - Legumele proaspete au fost cultivate pe doua milioane de hectare de teren in Uniunea Europeana, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistica Eurostat. Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii.In…

Romania, in coada clasamentului atingerii obiectivelor asumate, privind schimbarile climatice

12:40, 25.02.2024 - Romania se situeaza ca a patra țara din Europa in ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2 fața de nivelurile din 1990. In ciuda acestui fapt, țara se prezinta in mod constant ca un susținator fervent al tranziției catre un mediu mai curat și al prevenirii schimbarilor climatice. Cu toate acestea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?