Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Evoluţia universului în doar trei minute: Simularea incredibilă a istoriei cosmosului VIDEO

Publicat:

Simularea, care infatiseaza distributia si compozitia numeroaselor tipuri de galaxii, a fost dezvoltata de o echipa condusa de astrofizicianului de la of Technology.

"Pana acum, nicio simulare nu a reusit sa reproduca in acelasi timp universul pe scara larga si pe scara mica", a spus profesorul Vogelsberger.

Echipa a petrecut cinci ani pentru dezvoltarea programului Illustris. Calculele au durat trei luni, folosind 8.000 de computere care au functionat in paralel. Daca ar fi folosit un computer de birou normal, calculele ar fi durat…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

David Turturean, student la MIT (SUA), despre somitațile de la catedra și posibilitatea ...

15:06, 30.04.2024 - Suceveanul David Turturean este unul dintre cei noua romani care studiaza in prezent la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai indepartate, dar și mai reputate destinații de studiu din intreaga lume.Student in anul 3 la Departamentul de ...

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Ligia Deca, anunț important despre subiectele la BAC 2024: Este nevoie sa pastram increderea in diploma pe care un absolvent de liceu o obtine

16:55, 15.04.2024 - "Examenul de bacalaureat certifica niste competente ale absolventului. Aceste competente, pentru a putea fi recunoscute si in tara, dar si de catre partenerii nostri europeni, trebuie sa fie garantate. De aceea subiectele nu variaza, dar variaza mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinte…

Date recente indica faptul ca energia intunecata este posibil sa nu fi fost constanta de-a lungul istoriei universului

09:20, 06.04.2024 - DESI a creat cea mai detaliata harta 3D a universului. Terra este in centrul acestui mic segment de harta. In zona marita se poate vedea structura materiei din univers (distribuția galaxiilor). Credit:Claire Lamman/DESI collaboration Energia intunecata este responsabila pentru expansiunea accelerata…

Dezastrul de la simularea Evaluarii Naționale, evaluat de consilierii școlari. „Aici putem sa intervenim“

17:25, 18.03.2024 - Consilierii școlari din Olt vor face echipa cu diriginții și parinții copiilor care in aceasta vara vor susține probele Evaluarii Naționale, pentru a crește performanța școlara a elevilor in puținul timp ramas. Rezultatele de la simularea examenului au fost sub media naționala.

(video) Parinții magistratului Ion Chirtoaca, trecuți prin „tocatoarea” Comisiei Pre-Vetting: „Putem raspune și la 1000 de intrebari”

15:35, 14.03.2024 - Parinții judecatorului Ion Chirtoaca, aflați, de mai mulți ani, la munca peste hotare, au fost intervievați online de catre președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, membru internațional. Mama și tatal magistratului au raspuns la mai multe intrebari legate de transferurile banești pe care…

Dezastrul de la simularea evaluarii naționale nu poate fi reparat, dar putem sa prevenim urmatorul dezastru

09:50, 12.03.2024 - Rezultatele slabe de la simularile examenelor naționale sau de la examenele propriu-zise ne șocheaza in fiecare an, deși sunt atat de previzibile. Daca așteptam soluții de la Ministerul Educației și politicienii din Guvern care sunt mai preocupați sa iși imparta puterea și sa-și asigure in continuare…

Reprosuri si din tabara UDMR: „Este absolut de neințeles”

10:10, 09.03.2024 - Tanczos Barna, fost ministru al Mediului, a declarat, dupa anuntarea verdictului in cazul Rosia Montana, ca, in acest moment, exploatarea aurului in Romania pe baza tehnologiei cu cianuri se poate considera un caz inchis, legislatia in domeniu fiind extrem de complexa si greu de respectat. „Putem sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?