Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eveniment dedicat reputatului istoric timișorean Ioan Hațegan, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani

Publicat:

Institutul de ” al filialei timisorene a organizeaza marti, 17 decembrie, de la ora 11.00, in aula filialei academiei de pe bdul nr. 24, o manifestare cultural-stiintifica cu tema „Timisoara. Istorie si contemporaneitate”. Evenimentul este prilejuit de un moment aniversar dedicat istoriculului , cercetator stiintific I la […] dedicat reputatului istoric timișorean Ioan Hațegan, cu prilejul implinirii varstei de 70 de ani a aparut prima oara pe PRESSALERT.ro .

Citeste articolul mai departe pe pressalert.ro…  

Sursa articol: pressalert.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

Concert dedicat Sarbatorilor Pascale la Targoviște

20:25, 09.04.2024 - In preajma sarbatorii Paștelui, pe data de 16 aprilie, Centrul Județean de Cultura Dambovița organizeaza, la Muzeul de Istorie din Targoviște, un concert simfonic aparte, susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”. „Stabat Mater”, de Giovanni Battista Pergolesi, este una dintre celebrele…

ROST – In cautarea satului pierdut Copaciș și a bisericii satului

10:35, 06.04.2024 - In Maramureș se intampla lucruri frumoase și inedite. Aflam, printre altele, despre sate care au existat candva, despre oameni care au scris istorieși despre care se știu foarte puține lucruri și lista ar putea continua. „Din nou in Copaciș, in cautarea satului ce disparut la cumpana secolelor XVII-XVIII,…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Eveniment dedicat formarii parinților și asistenților maternali, organizat de Protoieria Moinești

09:10, 19.03.2024 - In zilele de 15 și 16 martie 2024, Protoieria Moinești, sub indrumarea parintelui protopop Costel Mareș, a gazduit un eveniment special dedicat formarii parinților și asistenților maternali care ingrijesc copii și tineri cu nevoi speciale. Aceasta inițiativa a coincis cu proclamarea anului 2024 ca „An…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Un anestezist timișorean „spulbera" cele mai comune mituri despre pregatirea preoperatorie

12:00, 03.03.2024 - Informarea este unul din pașii esențiali pentru ca pacientul sa fie liniștit atunci cand trebuie sa treaca printr-o intervenție chirurgicala. Specialiștii spun ca e importanta examinarea de dinainte de operație pentru ca anestezia sa poata fi facuta in concordanța cu fiziologia pacientului și cu istoricul…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?