Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Europenii foloseau acum 3.500 de ani diverse forme de bronz pe post de bani primitivi, susține un studiu la care a lucrat și un român

Publicat:

​În Europa Centrala, acum aproape patru milenii, inele, nervuri și lame de bronz erau folosite pe post de moneda primitiva standardizata, arata un studiu publicat recent. Cercetatorii au tras concluzia, plecând de la faptul ca obiectele gasite au greutate foarte apropiata, astfel ca daca sunt ținute în mâna nu se simte diferența, se arata în lucrarea semnata de și de de la Universitatea din Leiden (Olanda) și publicata în revista PLOS ONE.

În secolul 20 au fost gasite foarte multe obiecte din în…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dieta, mai eficace ca medicamentele in sindromul de colon iritabil

06:40, 23.04.2024 - Pentru atenuarea simptomelor caracteristice sindromului de colon iritabil mai eficienta este modificarea dietei decat medicamentele, indica un recent studiu. Potrivit unui studiu recent, efectuat la Universitatea din Gotheburg (Suedia), o dieta sub forma unui tratament alimentar poate fi mai eficienta…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat

06:05, 01.03.2024 - Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat Saptamanal, oamenii inghit aproximativ 5 grame de plastic. Acest gramaj este echivalentul unui card bancar, potrivit profesorului doctor Dan Vodnar.Concluziile…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Topul celor mai sanatoase branze din lume, publicat de cercetatorii germani

21:05, 12.02.2024 - In același timp, branza este apreciata nu doar pentru gustul sau delicios, ci și pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatații. Multe tipuri de branza sunt bogate in proteine, calciu, vitamine și grasimi sanatoase, contribuind astfel la menținerea unei diete echilibrate. De aceea, in ultimii ani,…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…


Ce parere ai despre aceasta stire?