Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Europa riscă să nu aibă suficiente gaze naturale în iarna 2023-2024, trage un semnal de alarmă Agenţia Internaţională a Energiei, din cauza unei schimbări a condiţiilor geopolitice şi economice în 2023

Publicat:

Aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ar putea sa lipseasca anul viitor, in cazul unei opriri complete a livrarilor de gaze naturale din Rusia, dar si din cauza unei relansari economice a Chinei, estimeaza AIE, o agentie infiintata de Organizatie pentru Cooperare si Dezvoltare a Europei (OCDE) in 1974 cu scopul de a sfatui guvernele in politicile lor energetice. Rezervele europene ar urma sa fie asigurate, in acest caz, in proportie de 65% la inceputul iernii 2023-2024, fata de un nivel de 95% din acest an, estimeaza intr-o conferinta de presa online, in fata catorva jurnalisti,…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zurabisvili ii cere presedintelui Macron sa vina la Tbilisi

07:55, 19.05.2024 - Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, care s-a opus prin veto legii criticate a „influentei straine”, i-a cerut sambata presedintelui francez, Emmanuel Macron, sa vina la Tbilisi pentru a „scoate definitiv Caucazul (…) de sub influenta rusa”, noteaza AFP. „Sa vina!”, a cerut ea, referindu-se la liderii…

CEO-ul Gazprom, Alexei Miller, se afla in Iran, in timp ce Putin se pregateste sa viziteze China

19:55, 15.05.2024 - Gazprom, cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, nu a precizat daca Miller va participa la discutiile din China, unde Kremlinul a spus ca Putin va discuta despre Ucraina si extinderea atat a legaturilor energetice, cat si comerciale. In Iran, Miller s-a intalnit cu prim-vicepresedintele…

Europa, dependenta de un nou produs rusesc

11:40, 30.04.2024 - E posibila o noua criza. Europa se indreapta pe nesimtite in pozitia in care va fi dependenta de ingrasamintele rusesti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizeaza unul din cei mai mari producatori europeni de ingrasaminte necesare pentru culturile agricole, informeaza Financial Times . Ingrașamintele…

Ingrasamintele sunt noile gaze. Produsul rusesc de care Europa este dependenta

10:10, 30.04.2024 - Europa se indreapta pe nesimtite in pozitia in care va fi dependenta de ingrasamintele rusesti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizeaza unul din cei mai mari producatori europeni de ingrasaminte necesare pentru culturile agricole, informeaza Financial Times. Ingrasamintele pe baza de azot,…

Avertismentul șefului diplomației UE: Un razboi de mare intensitate in Europa nu mai poate fi ignorat

06:20, 10.04.2024 - Josep Borrell, șeful diplomației UE, a emis un avertisment puternic marți, afirmand ca Europa trebuie sa se pregateasca pentru un potențial razboi, deoarece conflictul la scara larga pe continent, mai presus de Ucraina, nu mai poate fi considerat o simpla fantezie. Aceasta este prima data cand Borrell…

Orașe ideale pentru deschiderea unui start-up. Locul pe care se situeaza Bucureștiul

20:30, 26.03.2024 - Un recent raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie a desemnat Parisul drept cel mai prielnic oraș pentru start-up-uri, urmat indeaproape de Madrid și Barcelona. Raportul a evaluat diverse orașe pe o scara de la 0 la 10, ținand cont de factori precum disponibilitatea…

Ucraina nu intentioneaza sa prelungeasca un acord de cinci ani cu Gazprom privind tranzitul gazului rusesc spre Europa

18:55, 17.03.2024 - In ciuda invaziei Rusiei in Ucraina in 2022, gazele rusesti sunt inca transportate prin aceasta tara catre Europa, unde tarile lucreaza pentru a inlocui combustibilul originar din Rusia cu surse alternative si energie regenerabila. Conform unui acord convenit intre Moscova si Kiev in 2019, Rusia plateste…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?