Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eugeniu Coşeriu şi limba română în faţa Occidentului

Publicat:

Neamul îsi omagiaza personalitatile în primul rând prin specialistii din domeniul respectiv, care valorifica criteriile de apreciere a contributiei majore a celui elogiat. Un savant lingvist genial, care a deschis noi orizonturi pentru întelegerea limbajului uman, unanim recunoscut ca atare în lingvistica de pe întregul mapamond, este Eugeniu Coseriu, nascut la Mihaileni – Balti, acum 90 de ani. La initiativa prof. univ. dr. Eugen Munteanu, directorul Institutului de Filologie Româna &"A. Philippide&" din Iasi, a avut loc la Iasi si la Universitatea

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Avertismentul șefului diplomației UE: Un razboi de mare intensitate in Europa nu mai poate fi ignorat

06:20, 10.04.2024 - Josep Borrell, șeful diplomației UE, a emis un avertisment puternic marți, afirmand ca Europa trebuie sa se pregateasca pentru un potențial razboi, deoarece conflictul la scara larga pe continent, mai presus de Ucraina, nu mai poate fi considerat o simpla fantezie. Aceasta este prima data cand Borrell…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

UAIC urca in clasamentul RankPro 2024 la nivel european și mondial

09:36, 05.04.2024 - In cea mai recenta ediție a clasamentului RankPro TOP 1000, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) inregistreaza o evoluție la nivel european și mondial. Conform clasamentului, UAIC se menține pe locul al doilea la nivel național și se situeaza pe locul 263 in Europa și pe locul 608 in…

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Au inceput preinscrierile online pentru admiterea 2024 la UAIC

17:45, 01.04.2024 - Luni, 1 aprilie, au inceput preinscrierile online pentru admiterea 2024 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Tinerii interesați sa susțina admitere la programele de studii de licența sau masterat din oferta UAIC au posibilitatea completarii online a fișei de preinscriere și a dosarului…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Lansarea volumului „Eminescu”, la Biblioteca Județeana „Christian Tell”

05:30, 06.03.2024 - Biblioteca Județeana “Christian Tell” gazduiește, astazi, lansare volumului „Eminescu”, autor Petre Ciureanu, volum tradus din limba italiana de Carmen Teodora Fagețeanu. Evenimentul va avea loc in sala „MansArta”, incepand cu ora 16.30, in prezența invitaților Spiridon Popescu, Georgeta Popescu, Marinela…

Vesta antiglonț pentru București. In caz de razboi, Moldova este sacrificata

10:45, 15.02.2024 - Rușii nu sunt o putere militara maritima reala, ei invadeaza Europa terestru, pe asta e calata școala lor de razboi. Ei pot intra in Romania numai prin Moldova, exact zona lasata neacoperita de planuri operative, neglijata strategic de București, fara drumuri, fara poduri, fara infrastructura militara…


Ce parere ai despre aceasta stire?