Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ecaterina Teodoroiu, Eroina de la Jiu: ”Am cărat gloanțe cu fusta, pentru soldați, ca să poată să țină piept inamicului!”

Publicat:

100 de ani fix de cand cadea pe front, rapusa de doua gloanțe care i-au nimerit pieptul, in batalia de la Varnița și Muncelu. și-a primit porecla de ”Eroina de la Jiu”, dupa ce s-a aliniat in randul barbaților ce și-au sacrificat viața pe campul de lupta. Ea, femeie, prima ”ofițer” in armata romana. Murea la 23 de ani, pe 22 august 1917. 

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministru de externe din zona baltica: Ucraina ar trebui sa poata lovi Rusia cu armele livrate de Occident

04:45, 21.05.2024 - Ucraina ar trebui sa poata folosi armele livrate de tarile occidentale pentru a lovi Rusia, a declarat luni ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, intr-un interviu acordat canalului francez LCI, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Premierul slovac, Robert Fico, a fost impușcat. Ar fi fost lovit cu doua sau trei gloanțe

16:26, 15.05.2024 - Momente de panica astazi in Slovacia, dupa ce premierul a fost impușcat. Robert Fico ar fi fost lovit cu doua sau trei gloanțe, potrivit primelor informații, iar un prim suspect a fost deja reținut.

Asasinat la comanda in Germania? Un rus a ucis doi soldați ucraineni care se aflau la tratament in Bavaria

11:55, 29.04.2024 - Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a confirmat informația conform careia cei doi ucraineni uciși in Germania erau soldați aflați la tratament in Bavaria dupa ce au fost raniți pe front, potrivit presei ucrainene.

Președintele Societații Romane de Terapie Intensiva: „Menirea noastra e sa tratam pacientul in așa fel incat maine sa poata parasi spitalul”

23:40, 12.04.2024 - Dr. Șerban Bubenek, președintele Societații Romane de Terapie Intensiva, a subliniat, in cadrul unei intervenții la Digi24, importanța tratarii pacienților in așa fel incat aceștia sa poata parasi spitalul intr-o stare cat mai buna posibila.

Urmatorii soldați ai Americii vor fi mașini. In razboaiele viitoare, generalii americani vor sa trimita roboți pentru a infrunta primele gloanțe ale inamicului

21:10, 07.04.2024 - Continue reading Urmatorii soldați ai Americii vor fi mașini. In razboaiele viitoare, generalii americani vor sa trimita roboți pentru a infrunta primele gloanțe ale inamicului at Info real.

Cum interpreteaza expertul in securitate Iulia Joja noua campanie de recrutare militara din Rusia. Putin cauta 100.000 de soldați

06:06, 27.03.2024 - Rusia cauta 100.000 de militari pentru o campanie de primavara in Ucraina, iar incidentul terorist din Moscova va fi folosit la maximum pentru a motiva populația sa se inroleze in armata, susține expertul in securitate Iulia Joja

Nadal, asteptat sa poata concura la turneul de la Monte Carlo (ATP)

19:11, 12.03.2024 - Rafael Nadal este asteptat sa participe la turneul ATP de la Monte Carlo (7-14 aprilie), inainte de o eventuala prezenta la Roland Garros in iunie, au anuntat organizatorii, marti, scrie AFP, potrivit Agerpres. "Nu stii niciodata ce va face, dar l-am vazut antrenandu-se cu staff-ul sau pe un teren…

Batalionul 911 Infanterie Capidava din Medgidia angajeaza soldati si gradati profesionisti!

08:40, 29.02.2024 - Batalionul 911 Infanterie "Capidava" din Medgidia angajeaza personal pentru incadrarea posturilor vacante de soldati si gradati profesionisti Perioada de inscriere a candidatilor pentru posturile de soldati si gradati profesionisti din cadrul activitatilor derulate, in aceasta perioada, de Ministerul…


Ce parere ai despre aceasta stire?