Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

După doctorate, a început goana după „nemurire”. În România postdecembristă academicienii s-au înmulţit ca iepurii

Publicat:

1458165656 Academia Romana are in subordine 66 de institute de cercetare Politicienii si alte personalitati publice vor tot mai multe recunoașteri universitare. Dupa doctorate, a inceput goana dupa statutul de academician si nu doar pentru titlul conferit de celebra

România mai are înca cinci academii satelit bugetate cu 40 de milioane de lei. Un proiect de lege al de Stiinta din România (AOSR) depus la Senat prevede ca membrii acestui for sa poata purta titlul de academician, astfel fiind abrogata actuala lege. Fara sa treaca…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Evenimente inchinate de Primaria Buzau „Lordului Valah”

17:10, 11.05.2024 - Prof. univ. dr. Jipa Rotaru, membru titular al Academiei Oamenilor de Știința din Romania, prof. univ. dr. Liliana Condraticova, secretar șef al Academiei Oamenilor de Știința din Republica Moldova, senatorul Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii, deputatul Laurențiu Țepeluș și doctorul in istorie…

Filiala targovișteana a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania are o noua conducere

12:20, 25.04.2024 - La inceputul lunii aprilie a avut loc adunarea generala ordinara a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania – Filiala Targoviște (Academy of Romanian Scientists), la sediul filialei, din  cladirea  Institutului de Cercetare Stiintifica si Tehnologica Multidisciplinara al Universitatii “Valahia” din…

Cine sunt politicienii candidați la funcțiile de consilier și vicepreședinte la Consiliul Concurentei

15:35, 22.04.2024 - Planul Parlamentului se reuneste, luni dupa amiaza, pentru a vota numirea membrilor plenului Consiliului Concurentei pe locurile vacante. Este vorba de șase funcții de consilieri și una de vicepreședinte. Comisiile juridice si economice din Camera Deputatilor si Senat au avizat, luni dimineața, favorabil…

Premii pentru toti elevii care obtin medalii la concursuri

12:30, 10.04.2024 - Politicienii se gandesc, din cand in cand, si la elevii care obtin performante. Vestea buna este ca se vor bucura de munca lor toti elevii medaliati. Astfel, elevii care au obtinut distinctii, medalii, premii si la alte concursuri decat cele din listele aprobate anual de Ministerul Educatiei pot fi…

S-a stins din viata profesorul universitar doctor Viorel Puiu Paun, personalitate marcanta in domeniul fizicii si matematicii.

13:25, 08.04.2024 - Cercetarea romaneasca a pierdut o personalitate marcanta in domeniul fizicii si matematicii. Profesorul universitar doctor Viorel Puiu Paun, de la Universitatea Politehnica Bucuresti si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, a trecut la cele vesnice, informeaza Ministerul Cercetarii,…

Prima femeie antrenor din Romania care a obținut licența Pro, marturisiri in emisiunea „La Feminin” de la GSP. „Eram injurata și ma gandeam: oare ce am facut așa de rau?”

21:20, 28.03.2024 - Irina Giurgiu este prima antrenoare de fotbal cu Licența Pro din Romania, deci ar putea sa antreneze inclusiv la nivelul primei ligi de barbați. Aceasta a fost invitata la emisiunea „La feminin”, de pe GSP.RO și a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat in cariera sa de pana acum. Irina Giurgiu…

A murit Dinu Sararu. Teatrul National: Ne vom aminti cu drag de cel ce ne-a fost coleg si prieten

10:41, 03.03.2024 - Dinu Sararu debutat in proza in „Gazeta literara” cu o povestire in 1963, apoi editorial in 1974 cu romanul „Niste tarani”. S-a impus cronicar teatral trei decenii la Radio si in presa scrisa, interventiile sale fiind antologate editorial in doua carti „Teatru romanesc si interpreti contemporani” si…

Omul de știința cu radacini buzoiene Adrian Alexandru Badea, omagiat de Primarie

00:15, 19.02.2024 - Primaria il omagiaza in luna februarie, in cadrul proiectului cultural „Zilele personalitaților buzoiene de ieri și de azi”, pe președintele Academiei Oamenilor de Știința din Romania (AOSR), prof. univ. dr. ing. Adrian Alexandru Badea, nascut la 7 februarie 1946, parinții lui fiind buzoieni. Acesta…


Ce parere ai despre aceasta stire?