Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Drumul catre cloud. De la cartele perforate, la tehnologia viitorului. O scurta istorie interactiva a solutiilor de stocare

Publicat:

La inceput au fost desenele de pe peretii pesterilor, tablitele de lut incrustate cu diferite forme de scriere sau papirusurile.   S-a nascut apoi, in Germania, Gutenberg care, in secolul 15, transforma radical viitorul omenirii, prin inventia sa revolutionara – tiparul.   Din acel moment, toate creatiile omului au putut fi printate si pastrate in biblioteci, institutii de cultura care numara si astazi zeci de milioane de tomuri.   Odata cu epoca tehnologizarii, solutiile computerizate au micsorat volumul fizic al mediilor de stocare clasice, marindu-le in acelasi timp capacitatea…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

O treime din decesele cauzate de bolile cardiovasculare sint rezultatul unei alimentații nesanatoase

02:35, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea Jena din Germania au descoperit ca aproximativ o treime dintre rezultatele fatale din cauza bolilor cardiovasculare au legatura cu o alimentație nesanatoasa. Rezultatele activitații științifice au fost publicate in revista European Journal of Preventive Cardiology…

Muzeu deschis intr-un catun de un localnic pasionat de istorie. Oamenii iși arunca trecutul, iar el il recupereaza

22:25, 10.05.2024 - Pasionat de cand se știe pentru istorie și obiecte vechi, un pensionar dintr-un catun ascuns intre dealurile Buzaului și-a indeplinit, in sfarșit, marele vis al vieții. El și-a transformat o anexa a gospodariei intr-un muzeu al satului, unde a expus sute de obiecte.

Olaf Sholz este presat sa plafoneze prețul kebapului. „E uimitor. Oriunde merg, oamenii imi cer asta”

10:41, 07.05.2024 - Tot mai mulți germani ii cer cancelarului Olaf Scholz sa plafoneze prețul kebapului, care a crescut mult in ultimii 2 ani din cauza inflației. Apar și propuneri de a-i subvenționa pe comercianți pentru a putea menține scazut prețului unuia dintre felurile de mancare favorite in Germania, relateaza The…

Cum comunica peștii intre ei. „Oceanele sunt pline de sunete”

15:45, 20.04.2024 - De la zgomote misterioase de clicuri intr-un acvariu de laborator, la zumzaituri și cantece de pești broasca, oamenii de știința descopera minunea comunicarii subacvatice, transmite  BBC , citatde G4Media . Atunci cand va gandiți la modul in care peștii comunica intre ei, s-ar putea sa va imaginați…

„Detoxifiere” la un restaurant din Verona: clienții care renunța la telefonul mobil primesc o sticla de vin gratuita

23:10, 15.04.2024 - Un restaurant italian ofera o sticla de vin gratuita clientilor care renunta la telefoanele mobile in timpul mesei, scrie luni, 15 aprilie, The Guardian, potrivit News.ro.Angelo Lella, proprietarul restaurantului Al Condominio, deschis in luna martie in Verona, celebrul oras al iubirii, a declarat ca…

Val masiv de praf saharian peste Europa. Ce mesaj a transmis Administrația Naționala de Meteorologie?

19:55, 09.04.2024 - Potrivit specialiștilor ANM,  masa de aer cu praf saharian nu va ajunge deasupra Romaniei.”In perioada 9 aprilie, ora 17:00 – 11 aprilie, ora 18:00, circulatia aerului deasupra continentului european nu va favoriza patrunderea unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana deasupra…

De la „vecinatați” la „calicii”. Cum a incercat Romania de-a lungul vremii sa combata saracia. Scurta istorie a asistenței sociale

08:05, 03.04.2024 - Oamenii din cartierele sarace au de doua ori mai multe șanse de a avea probleme cu jocurile de noroc, arata un articol bazat pe studii și documente, publicat de HotNews.ro. Soluția ar fi eliminarea saraciei, ceea ce este o utopie. Insa masuri de asistența sociala mai bine țintite in direcția persoanelor…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…


Ce parere ai despre aceasta stire?