Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două subvariante ale Omicron reușesc ”să ocolească” imunitatea dobândită odată cu trecerea prin infecția Covid-19

Publicat:

Un studiu realizat de cercetatorii sud-africani, prezentat de , arata cum pot subvariantele BA.4 și BA.5 ale variantei coronavirusului Omicron sa declanșeze un nou val de infecție Covid-19. Cele doua subvariante ale Omicron pot ”ocoli” suficient anticorpii dobandiți printr-o infecție anterioara și astfel sa declanșeze un nou val, in schimb sunt mai puțin capabile sa se multiplice in sangele persoanelor vaccinate contra Covid-19, au descoperit cercetatorii sud-africani. Ei au examinat subvariantele BA.4 și BA.5, pe care Organizația Moniala a Sanatații le-a inclus recent pe lista…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caz ciudat de Covid-19. Un barbat a fost testat pozitiv la coronavirus aproape 2 ani, pana in momentul decesului,

16:35, 21.04.2024 - Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni preexistente, a fost spitalizat la Amasterdam in februarie 2022 cu o infectie COVID-19, potrivit unui comunicat.Pacientul a fost testat pozitiv la coronavirus timp de 613 zile, pana in momentul decesului, in octombrie 2023.Au…

Primele semafoare cu linii albe și numaratoare inversa in Germania. Ce semnificație au și cum funcționeaza

12:45, 21.03.2024 - La Berlin, de exemplu, se așteapta ca primele semafoare sa aiba un astfel de afișaj pentru pietoni in 2024. Pe langa semnalele convenționale (roșu și verde), un astfel de semafor are și un alt afișaj vizual: numaratoarea inversa. Sarcina principala a acestui semafor special este de a arata pietonilor timpul…

Zilnic, cazuri  de rujeola de ordinul zecilor la Institutul ”Matei Balș”

19:46, 21.02.2024 - Medicii sunt ingrijorați, deoarece zilnic zeci de cazuri de rujeola, majoritatea copii, sunt inregistrate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarat directorul medical al acestui institut, medicul Adrian Marinescu. ”Intr-adevar, situația privind rujeola a devenit mai mult decat…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Adevarul despre „vaccinurile” Pfizer si Moderna : milioane de decese si efecte adverse grave – EXCLUSIV

07:10, 14.02.2024 - Un amplu studiu referitor la adevarul despre vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer si Moderna , publicat la finele lunii ianuarie, de o serie de biologi, imunologi, cardiologi, biostatisticieni si epidemiologi din cadrul unor reputate institutii publice si ONG-uri din SUA si Elvetia, scoate la iveala…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Ce este ”sindromul cladirii bolnave”.  Risc major in cazul copiilor!

16:40, 30.01.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția asupra sindromului cladirii bolnave (Sick building syndrome). Acest sindrom este provocat de nivelul ridicat de  praf, de ventilația deficitara (in școli, birouri etc.), de prezența mucegaiului, de expunerea la formaldehida, la azbest etc. Potrivit specialiștilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?