Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dolj: Curmalul chinezesc, unul din cele peste 20 de soiuri exotice aclimatizate de cercetătorii SCDCPN Dăbuleni

Publicat:

Curmalul chinezesc, unul din cele peste 20 de soiuri de fructe exotice aclimatizate la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru pe Nisipuri (SCDCPN) Dabuleni, a inceput in aceste zile sa se coaca, iar cercetatorii de aici se intreaba daca acesta ar putea fi pe viitor o solutie pentru valorificarea solurilor nisipoase din Romania care se intind pe o suprafata de peste 300.000 ha.

"Curmalul chinezesc poate fi o solutie pentru valorificarea solurilor nisipoase? Este intrebarea pe care si-o pun cercetatorii de la SCDCPN Dabuleni. Avand cerinte reduse fata de fertilitatea…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adio pepeni in Dabuleni: Ce fructe exotice se cultiva acum in celebra localitate din Dolj

17:15, 14.05.2024 - Adaptarea in Romania a culturilor mediteraneene este motivata de schimbarile climatice care afecteaza producțiile culturilor tradiționale. Iernile blande, primaverile cu temperaturi ridicate, precum și verile extrem de calduroase și toamnele secetoase sunt semne ale viitoarei clime din Romania.

UN NOU SEISM Miercuri dimineața, a avut loc un cutremur in Romania

09:06, 24.04.2024 - Conform datelor furnizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), miercuri dimineața, la ora locala 3:00, s-a inregistrat un cutremur ..... The post UN NOU SEISM Miercuri dimineața, a avut loc un cutremur in Romania first appeared on Informatia Zilei .

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: Cercetatorii romani vor avea statutul pe care il merita din plin!

08:15, 06.04.2024 - Legea privind Statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut ieri de Guvern, a anunțat ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan. „Am echivalat astfel funcțiile didactice universitare cu funcțiile și gradele profesionale ale cercetatorilor. Pasul urmator va fi aducerea salariilor cercetatorilor…

Robo-Fermier, o inițiativa emblematica a transformarii și inovarii digitale in regiunile Sud-Muntenia și București-Ilfov

16:15, 13.03.2024 - Reprezentanții clusterului Bio Concept Valea Prahovei, membru in consorțiul de clustere Inter-Bio, au participat la Conferința de inchidere a proiectului Robo-Fermier, organizata in data de 6 martie a.c. de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa-București, apreciind importanța…

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: 4 miliarde de euro pentru cercetarea romaneasca!

09:00, 07.03.2024 - Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii, s-a intalnit ieri cu Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultura, Educație și Tineret și cu Dan Nica, deputat european, raportor pentru Horizon Europe, programul-cadru pentru cercetare și inovare la nivel european. „Cercetatorii romani,…

Cea mai calda luna februarie in Romania, dar și in Europa. Avertisment al specialiștilor legat de incalzirea globala

13:30, 06.03.2024 - Conform datelor, luna februarie a acestui an a fost cea mai calda din istoria masuratorilor in Romania, dar și alte țari europene, arata fizicianul Bogdan Antonescu, intr-o analiza InfoClima.ro . Aceste recorduri ale temperaturii medii globale pentru ultimele noua luni (iunie 2023 - februarie 2024)…

Paul Huieț și Alexandra Badoș, marii caștigatori ai concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”

15:55, 05.03.2024 - Concursul, unic in Europa, a fost organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultura Pietroasa-Istrița.   Cei mai buni viticultori din țara s-au intrecut, pe 2 martie, la SCDVP –  Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura…

Romanii au creat o noua rasa in Dobrogea: capra cu gust de 'vacuța frageda'

23:15, 15.02.2024 - Cercetatorii dobrogeni au reușit sa creeze o noua rasa de capre pentru carne, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona. Bucatarii și nutriționiștii spun ca ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani. Dupa 14 ani de incercari, cercetatorii Institutului…


Ce parere ai despre aceasta stire?