Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Documente despre epidemiile care au afectat Ţările Române în secolul XIX, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României

Publicat:

Expozitia „Epidemii in istoria . Marturii documentare”, realizata de , poate fi vazuta, de joi, in sala Lapidarium a de Istorie a Romaniei.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Expoziția ”Alexandru Ioan Cuza 150”  la Muzeul de Istorie din Suceava

13:10, 04.04.2024 - In 2023 s-au implinit 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care avea sa inscrie o pagina de mare insemnatate in istoria Romaniei, unul dintre principalii fauritori ai Romaniei moderne. Muzeul Național al Bucovinei va invita marți, 9 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

“Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean

12:41, 28.02.2024 - Eveniment “Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean februarie 28, 2024 12:39 Muzeul Judetean Teleorman, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția “Ce-și…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?