Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dispozitivul care transformă corpul uman într-un ecran LED mobil

Publicat:

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Tokyo au inventat cel mai subtire display flexibil din lume, cu o grosime de numai 3 micrometri, ceea ce inseamna ca este de 13 ori mai subtire decat un fir de par uman, potrivit Descopera. Dispozitivul a fost proiectat pentru a fi aplicat pe piele, transformandu, practic, intreg corpul uman intr-un ecran LED mobil. Display-ul este superior fata de cele inventate pana in momentul de fata. Atunci cand este pus in functiune, el produce mai putina caldura fata de dispozitivele precedente, utilizeaza mai putina energie in comparatie cu acestea si este mult…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neașteptat: Oamenii de știința au gasit vinovatul pentru epidemiile de ciuma din trecut

03:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, conduși de David Bland, au descoperit ca paduchii umani pot fi purtatori efectivi ai bacteriei Yersinia pestis care provoaca ciuma. Aceste rezultate sint publicate la 21 mai in revista PLOS Biology. Y. pestis este cauza multor…

Oamenii ar putea incetini imbatranirea datorita unui secret recent descoperit de catre cercetatori

05:05, 14.05.2024 - Corpul uman este dotat cu mai multe ceasuri interne care lucreaza impreuna pentru a ne regla funcțiile și pentru a se sincroniza cu lumea exterioara. Ultimele cercetari au facut lumina asupra modului in care aceste ceasuri colaboreaza pentru a menține sanatatea țesuturilor și mai ales pentru a incetini…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?