Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dispariția numerarului. Băncile centrale nu trebuie să fie oarbe la riscurile monedelor digitale

Publicat:

In contextul in care banii lichizi sunt pe cale de dispariție, multe banci centrale din intreaga lume experimenteaza – sau, in unele cazuri, lanseaza – propriile monede digitale. Poate ca a sosit vremea lor și au multe avantaje fața de numerar, dar CBDC-urile reprezinta, de asemenea, o amenințare pentru instituțiile care le emit. Plațile digitale […] The post Dispariția numerarului. Bancile centrale nu trebuie sa fie oarbe la riscurile monedelor digitale first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bancile centrale, forțate sa amane reducerile ratelor dobanzilor? Cine sucește politica monetara

16:10, 28.04.2024 - Investitorii iși amana așteptarile privind reducerea ratelor dobanzilor in intreaga lume, in condițiile in care lupta Rezervei Federale americane cu presiunile asupra prețurilor complica planurile de relaxare ale altor banci centrale. In timp ce SUA au raportat cele mai recente dintr-o serie de cifre…

BCE este ingrijorata de schimbarile facute de UniCredit la nivelul conducerii sub coordonarea CEO-ului Orcel- surse

09:56, 21.04.2024 - UniCredit a inregistrat o serie de plecari de top de la venirea directorului general Orcel, in aprilie 2021. Fostul bancher de investitii al UBS a trecut rapid la revizuirea structurii de conducere a bancii, alegand noi directori de top, in timp ce a eliminat o configuratie dubla. Chiar daca schimbarile…

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

Riscurile cibernetice sunt prioritizate de numai un sfert dintre companiile din Europa Centrala și de Est

14:40, 12.04.2024 - Companiile din Europa Centrala și de Est (ECE), inclusiv din Romania, prioritizeaza riscurile „tradiționale“, adica instabilitatea economica, situația geopolitica și volatilitatea macroeconomica, in detrimentul celor digitale, tehnologice sau cibernetice (cum ar fi ransomware, piraterie și urmarire),…

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei: „BCE sa inceteze sa mai subventioneze bancile”

12:00, 03.04.2024 - Banca Centrala Europeana trebuie sa inceteze sa mai subventioneze bancile comerciale si ar trebui sa reduca dobanzile platite pentru lichiditatile pe care bancile le-au luat ieftin de la banca centrala, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale Austriei, Robert Holzmann, intr-un interviu pentru…

Rusia colecteaza mai greu banii din vanzarile de petrol. Bancile din China au incetinit plațile

18:40, 27.03.2024 - Companiile petroliere din Rusia se confrunta cu intarzieri la plata de cateva luni, pentru titeiul si carburantii livrati, deoarece bancile din China, Turcia si Emiratele Arabe Unite au incetinit plațile, noteaza Reuters, preluat de Agerpres.

Doar 27% dintre companiile din Europa Centrala si de Est prioritizeaza riscurile digitale si tehnologice

12:15, 07.02.2024 - Doar 27% dintre companiile din Europa Centrala si de Est prioritizeaza riscurile digitale si tehnologice, fata de 51% la nivel global, iar 37% acorda o importanta ridicata riscurilor cibernetice, fata de 43%, arata un studiu PwC. „Companiile din Europa Centrala si de Est (ECE), inclusiv din…

Raport PwC: Riscurile cibernetice sunt prioritizate de numai un sfert dintre companiile din ECE fața de jumatate la nivel global

11:06, 07.02.2024 - Companiile din Europa Centrala și de Est (ECE), inclusiv din Romania, prioritizeaza riscurile “tradiționale”, adica instabilitatea economica, situația geopolitica și volatilitatea macroeconomica, in detrimentul celor digitale, tehnologice sau cibernetice (cum ar fi ransomware, piraterie și urmarire),…


Ce parere ai despre aceasta stire?