Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Director al unei asociaţii de crescători de vaci: Noi vindem litrul de lapte între 2,1-2,5 lei, iar în supermarketuri variază între 6,9 şi 9,5 lei/ În România este un lapte cu 30% mai scump la raft ca în Europa Centrală

Publicat:

a explicat, joi, la , cat costa pretul unui litru de lapte la fermieri.    “Fermierii vin dupa anul 2022 cand seceta si razboiul din Ucraina au generat costuri foarte mari la nivel de productie. Daca anul trecut vorbeam de 3,2-3,4 lei pe litrul de lapte, asta era pretul de vanzare, la doar sase saptamani, adica acum suntem nevoiti sa vindem litrul de lapte la 2,1- 2,4, 2,5 lei in cele mai bune cazuri, cu amenintarea ca pretul se va duce in 1,7-1,9 lei la poarta fermei. De aici incep o serie de discutii cum reusim noi, in conditiile in care producem litrul de lapte intre 2,5-2,9…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisarul european pentru agricultura Janusz Wojciechowski va fi, luni si marti, in Romania / Intrevederi cu Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii Florin Barbu si vizita in Portul Constanta

13:55, 10.05.2024 - Marti, comisarul Wojciechowski va vizita Portul Constanta si isi va incheia deplasarea in Romania vizitand Crama Rasova si proiecte finantate de UE, mai arata comunicatul de presa al Comisiei Europene. „Astept cu nerabdare sa sosesc in Romania pentru o vizita care va oferi o serie de oportunitati importante. …

Andrei Corlan, seful Garzii Nationale de Mediu: Daca arzi deseuri, faci puscarie! Au fost aplicate sanctiuni de sute de milioane de lei in decurs de trei ani, o problema de genul acesta va trebui sa o abordam in sfera penala

11:55, 30.04.2024 - Andrei Corlan a declarat in emisiunea Romania Politica de la Prima News ca ”arderile ilegale de deseuri reprezinta un proces de valorificare a deseurilor care de cele mai multe ori sunt detinute ilegal, valorificate ilegal si comercializate ilegal. ”Este un fenomen care din pacate in Romania inca este…

Generalul Ciuca a avertizat cu o luna inainte de izbucnirea razboiului din Ucraina ca este "iminent" conflictul

13:41, 15.04.2024 -  ”Ucraina rezista pentru ca este sprijinita, iar noi ne bucuram de aceasta stare de pace si de liniste pentru ca Ucraina isi apara teritoriul prin mentinerea liniei frontului de peste 2 ani de zile in acea zona de est a Ucrainei. Dincolo de faptul ca isi apara tara, reprezinta si un aliniament de protectie…

Data de 25 mai 2024 este termenul limita pentru depunerea declaratiei unice. Ce se intampla daca nu o depui

15:41, 21.03.2024 - Romanii care obtin venituri din activitati independente sau incaseaza remuneratii pe PFA (persoana fizica autorizata) sunt obligati sa depuna, cel putin o data pe an, formularul 212. Vorbim despre declaratia unica prin intermediul careia autoritatile stabilesc cat impozit are de achitat o persoana pentru…

Sisteme de aparare antiaeriana, un satelit, tancuri, puști de asalt și bocanci, pe lista de achiziții a Armatei

09:50, 28.02.2024 - In 2024, bugetul Ministerului Apararii atinge cel mai inalt nivel din ultimele trei decenii, ajungand la 19 miliarde de euro. Cel puțin 20% din aceasta suma, adica aproape 4 miliarde de euro, ar trebui direcționați exclusiv catre achiziționarea de echipamente noi, a relatat Europa Libera.Printre cele…

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 'Vom vota impotriva Legii restaurarii naturii in forma actuala deoarece crește birocrația pentru fermierii din Romania'

12:45, 27.02.2024 - Deputatul european Siegfried Mureșan anunța ca Grupul PPE și delegația PNL din Parlamentul European au reușit, in negocierile privind Legea restaurarii naturii din ultimele luni, sa elimine majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din Romania și din Europa, loviți deja puternic de consecințele…

Prețul la grau care ii sperie pe fermieri: „Este strigator la cer”, spune Ștefan Musca

11:05, 24.02.2024 - Spre deosebire de alți ani, cand traderii incepeau sa avanseze oferte pentru recolta din noul an catre fermieri inca din decembrie, in 2024, s-a intarziat mult. De fapt, sunt prea puțini fermierii care au fost contactați. Prețul oferit, insa, este departe de așteptarile agricultorilor, care spun ca…

Fermierii amenința cu noi proteste daca Guvernul nu ia masuri pentru monitorizarea cerealelor care vin din Ucraina

16:55, 21.02.2024 - Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din Romania (FAPPR) acuza ca tranzitul cerealelor din Ucraina nu este monitorizat corespunzator și amenința cu noi proteste daca Guvernul nu va lua „masuri concrete” in acest sens. In același timp, fermierii cer „demiterea de urgența a tuturor celor…


Ce parere ai despre aceasta stire?