Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dictator, tiran, despot (II)

Publicat:

Autor: Mihai BACIU

Daca e sa fim drepti, Ceausescu nici nu avea nevoie sa omoare oameni ca sa poata domni absolut, pentru ca mostenise un sistem din care disparuse orice opozitie. Frica intrase adanc in sufletele oamenilor, partide politice nu mai existau, Securitatea era atotputernica, asa incat Ceausescu primise o societate comunista la cheie.

  Zilele trecute, la Universitatea &"", - celebra interogatoare de fosti ai nomenclaturii comuniste - si-a lansat primul volum, dintr-o serie de trei care au ca tema viata lui .

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Povestea extraordinarei vieți a Monicai Lovinescu, in cadrul expoziției „Monica, Radioul și Securitatea”, ajunsa la Suceava

19:31, 12.06.2024 - Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securitații și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, va invita la vernisajul expoziției „Monica, Radioul și Securitatea”, dedicata celebrei…

Vremurile in care romanii visau la alegeri libere. Mesajele de revolta scrise pe buletinele de vot: „Mințiți poporul. Va izbucni un nou 1907”

17:11, 09.06.2024 - Romania a traversat o perioada de peste 50 de ani de dictatura comunista, in care oamenii nu au putut vota in mod liber. Erau organizate periodic alegeri de fațada, ale caror rezultate erau falsificate grosolan. Partidul unic caștiga alegerile cu peste 99,9%, fiind anunțate, de fiecare data, participari…

Peste 600 de profesioniști din domeniul medical s-au reunit la Suceava, la a XII-a ediție a ...

15:05, 01.06.2024 - A XII-a ediție a conferinței „Zilele medicale ale Sucevei", organizata de Colegiul Medicilor Suceava in colaborare cu Academia de Științe Medicale și Universitatea de Medicina și Farmacie „Gr.T. Popa" din Iași, in perioada 30 mai - 1 iunie a.c., a reunit peste 600 de ...

Personalitați ale lumii academice și ale practicii, la „Zilele medicale ale Sucevei”

12:06, 29.05.2024 -  A XII-a ediție a conferinței „Zilele medicale ale Sucevei", organizata de Colegiul Medicilor Suceava, in colaborare cu Academia de Științe Medicale, Universitatea de Medicina și Farmacie „Gr.T. Popa" din Iași, se desfașoara in perioada 30 mai - 1 iunie a.c., la ...

Nicolae Ceaușescu a fugit zilele trecute din cimitirul de la Moscova

21:10, 23.05.2024 - Unde ne aflam in clipa asta? Parca poți sa știi? Poate totul in universul asta politic e de fapt un simulacru digital misterios! Așa ca ne aflam acum și aici, chiar aici la Departamentul… Departamentul de Informatii Politice al Foreign Office, secțiunea Europa de Rasarit. Germania face eforturi evidente…

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, dupa decizia de achitare a torționarilor tatalui sau: „Este o continuare a influenței fostei Securitați in justitia romaneasca”

23:26, 10.05.2024 - Andrei Ursu: Este o decizie halucinanta. Am atacat deja, am facut apel, avem dreptul sa facem apel, mergem la Inalta Curte. Consider ca aceasta hotarare este o continuare a influentei fostei Securitati in justitia romana. In acest caz particular, intr-un fel sau altul, l-au influentat si pe acest judecator…

CNSAS a publicat Cartea de evidența personala a lui Nicolae Ceaușescu. Cum arata biografia fostului dictator in documentele PCR

14:45, 03.04.2024 - Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securitații a publicat miercuri Cartea de evidența personala a lui Nicolae Ceaușescu, un document cu biografia fostului dictator, așa cum era inregistrata in arhiva Partidului Comunist Roman. Cartea de evidența a lui Nicolae Ceaușescu purta numarul 0000001,…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?