Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Diamante sub gheaţă. Nestematele s-ar putea ascunde în Antarctica

Publicat:

De mai mult timp se vorbeste despre faptul ca sub gheturile Antarcticii ar putea ascunde diamante. Cercetatorii de la Universitatea Nationala Australiana sustin ca s-au descoperit depozite de chimberlit in zona , din estul Antarcticii. Este pentru prima ora cand se face o asemenea descoperire in aceata zona unde mineritul este interzis printr-un acord international pentru protectia mediului,  , cel putin pe o perioada de 50 de ani,  dezvaluie publicatia britanica . “Nu ar fi de mirare daca s-ar descoperi diamante in acest chimberlit”,…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca fenomenul afecteaza ciclurile de reproducere ale pinguinilor și focilor

17:35, 27.04.2024 - Stratul protector de ozon al Pamantului a fost deteriorat, in ultima jumatate de secol, prin folosirea clorofluorocarburilor și a altor substanțe chimice, care intre timp... The post Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

„Vara nu vom mai avea Oceanul Inghețat la Polul Nord”. Avertismentul unui climatolog roman despre ce ne așteapta dupa anul 2050

22:01, 09.04.2024 - „In partea a doua a acestui secol, vara nu vom mai avea oceanul inghețat la Polul Nord, ci vom avea oceanul albastru, nu va mai fi gheața vara”, a avertizat climatologul Roxana Bojariu, intr-un interviu pentru Digi24. Experta a vorbit despre un dezastru climatic tot mai apropiat, cauzat de incalzirea…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Ce se intampla cu viața pe Pamant daca Soarele s-ar "stinge" brusc. Cat timp ar supraviețui omenirea?

10:05, 07.03.2024 - Daca Soarele s-ar "stinge" asemeni unui bec, ultimele raze ar ajunge pe Pamant dupa aproximativ opt minute, timpul necesar luminii sa strabata distanța. Apoi am observa doar lumina extrem de slaba a stelelor si planetelor indepartate, insa intunericul va fi mult mai profund decat cel dintr-o noapte…

Șase intrebari și raspunsuri despre depașirea limitei de incalzire de 1,5 grade Celsius. Cat de cald va fi?

12:05, 19.02.2024 - Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv pentru prima data in istorie, potrivit datelor programului Copernicus de observare a Pamantului al UE, program care In orice conversație despre schimbarile climatice apare acest element, 1,5 grade Celsius.…


Ce parere ai despre aceasta stire?