Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dezvăluiri: Pericolul țigărilor electronice, mai mare decât te-ai fi gândit - Iată de ce

Publicat:

CHIȘINAU, 13 sept — Sputnik. Atunci când este inhalat fumul țigaretelor electronice, un numar semnificativ de compuși chimici care cauzeaza cancer se sedimenteaza în plamâni. Aceasta concluzie a fost facuta de oamenii de știința de la Universitatea din Nevada și ai Institutului pentru Cercetare în Deșerturi, potrivit EurekAlert!, informeaza RIA Novosti. © Sputnik / Владимир АстапковичStatistici alarmante: Tinerii de la oraș, campioni la fumat - detalii

În cadrul experimentului, experții au analizat concentrația de aldehide, toxine periculoase,…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Profesor italian, despre problema fumatului in Moldova: Legile restrictive nu funcționeaza

11:00, 06.06.2024 - Ultimul raport al Organizației Mondiale a Sanatații releva ca Republica Moldova este unicul stat din regiunea europeana in care consumul de tutun va crește in continuare. Estimarile arata ca, in 2020, prevalenta fumatului constituia 25,8%, iar in urmatorii zece ani se prognozeaza o creștere de peste…

De ce oamenii bogați prezinta un risc genetic mai mare de cancer decat cei saraci

13:30, 02.06.2024 - Persoanele instarite „prezinta un risc mai mare de cancer” arata un nou studiu realizat la Universitatea din Helsinki, Finlanda, care a examinat relația dintre statutul socio-economic și o serie de boli.

Țigarile electronice și dispozitivele de incalzire a tutunului, asociate cu risc crescut de cancer pulmonar la persoanele care renunța la fumatul de tutun clasic

13:15, 31.05.2024 - Un  studiu  realizat in Coreea a aratat ca foștii fumatori care utilizeaza țigari electronice sau dispozitive de vapat sunt semnificativ mai predispuși sa dezvolte sau sa moara de cancer pulmonar in comparație cu cei care nu utilizeaza aceste dispozitive dupa ce renunța la fumat. Mai mult decat atat,…

Cel mai mult migreaza din Moldova persoanele de la 25 la 34 de ani, analiza

08:21, 07.05.2024 - Grupul de varsta care cel mai mult migreaza in ultima perioada este de la 25 la 34 de ani. Republica Moldova are oameni in varsta apta de munca, doar ca aceștia nu se afla in țara. Dintre cei aflați acum in țara, intr-un viitor apropiat, mai mult de jumatate vor fi peste hotare. Sunt declarații facute…

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

„Epidemia” de cancer la persoanele tinere. Diagnosticul lui Kate Middleton a scos la lumina o tendința alarmanta: „Nu este deloc rar”

14:50, 26.03.2024 - Oamenii de știința se straduiesc sa afle cauza unei „epidemii” misterioase de cancer care lovește in randul persoanelor de sub 50 de ani. Diagnosticul este tot mai raspandit și in randul celebritaților, unul dintre cele mai mediatizate cazuri recente fiind cel al Prințesei de Wales.

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…


Ce parere ai despre aceasta stire?