Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Detaliul de care nu a vorbit nimeni în Cazul ratării Schengen: Viza dată de România ar fi fost valabilă oriunde în Europa. Ăsta e cel mai sensibil aspect

Publicat:

Romania a ratat intrarea in Spațiul Schengen pentru a II-a oara la aproape 12 ani de la precedenta ratare. La acest moment Șerban Nicolae, fost șef al din in 2009-2010 vorbește deschis despre cea mai sensibila problema in . Dincolo de aspectele politice, de negocierile diplomatice mai mult sau mai puțin pragmatice sau șantaje de tot felul exista problema vizelor. Cand țara noastra va fi admisa in Spațiul Schengen viza de Romania va avea dintr-odata o alta valența - devine și un posesor al unei asemenea vize poate…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a dus problema urșilor din Romania la Bruxelles

22:05, 25.03.2024 - Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a sustinut luni mai multe interventii la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populatiei de urs brun din Europa, potrivit cotidianul.ro. „Doresc sa folosesc aceasta oportunitate pentru a pune…

Problema fara rezolvare care duce la prabușirea economiei UE: Romania e lider la independența!

03:35, 14.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai…

Europarlamentarul USR Vlad Botoș a vorbit despre tezaurul romanesc nerestituit de Rusia

12:10, 08.03.2024 - Saptamana aceasta in Parlamentul European a fost organizata o expoziție privind tezaurul romanesc pe care Romania l-a dat spre pastrare temporara Rusiei in timpul Primului Razboi Mondial și pe care țara noastra, cu toate eforturile și insistențele nu l-a primit inapoi. Vlad Marius Botoș, europarlamentar…

Marcel Ciolacu, promisiuni uriașe: Schengen terestru pana la sfarșitul anului, anul viitor fara vize in America, intrarea in OECD pana in 2026

08:40, 05.03.2024 -   ”Romania peste o luna de zile va intra aerian si maritim (in Spatiul Schengen – n.r.). Normal ca va trebui o atentie si mai mare, vor fi provocari mai mari, fiind la inceput. Eu va garantez ca pana la sfarsitul anului acesta, Romania va intra in Schengen terestru. Anul viitor, Romania nu va mai avea…

Cine a provocat evenimentele din 19 martie 1990, de la Targu Mureș. Kelemen Hunor are raspunsul

23:46, 04.03.2024 - "Fostii securisti l-au provocat (conflictul interetnic - n.r.). Au avut nevoie de un pretext pentru a iesi din acea incurcatura in care au intrat dupa Revolutie. Nu pot sa nominalizez, ca nu am la mine dosarul, dar exista un dosar in care se stie cine au fost cei care au lansat acolo toate provocarile…

Cine a provocat evenimentele din 15 martie 1990, de la Targu Mureș. Kelemen Hunor are raspunsul

23:41, 04.03.2024 - "Fostii securisti l-au provocat (conflictul interetnic - n.r.). Au avut nevoie de un pretext pentru a iesi din acea incurcatura in care au intrat dupa Revolutie. Nu pot sa nominalizez, ca nu am la mine dosarul, dar exista un dosar in care se stie cine au fost cei care au lansat acolo toate provocarile…

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana: „Problema securitații economice ar trebui gestionata de catre un oficiu comun intre președinție și guvern”

22:25, 22.02.2024 - Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi, 22 februarie 2024, in cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, ca problema securitații economice ar trebui gestionata de catre „un oficiu comun intre președinție și guvern”. „Toate țarile din Europa și din NATO au gasit o formula…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?