Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desertul zilei: Prăjitură cu jeleu de piersici

Publicat:

Ingrediente

Pentru blat

4 oua

4 linguri zahar

2 linguri cacao

4 linguri faina

2 linguri ulei

sare

Pentru glazura

1 plic budinca de vanilie

1 kg piersici

1 plic gelatina

500 ml compot

Separi galbenușurile de albușuri. Mixezi galbenușurile cu zaharul pana capata o consistența cremoasa. Incorporezi uleiul, faina amestecata cu cacaua și, la final, pui albușurile batute spuma tare cu un praf de sare. Torni compoziția intr-o tava tapetata și o ții la cuptor pana trece testul scobitorii, și o lași la racorit.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai buna prajitura cu gem ca la bunica. Cum prepari acest desert delicios care iți va aminti de copilarie

00:00, 14.05.2024 - Cand Nicolae Ceaușescu conducea Romania, prajitura cu gem și aluat razuit facea furori printre barbați și copii. Era unul dintre deserturile cu care gospodinele incercau sa indulceasca viața deja dificila pe care o traiau multe familii. Desertul delicios este ieftin, presupunand folosirea a doar șase…

Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu

23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Prajitura cu prune și nuci. Desertul de post pe care sa-l prepari in aceasta perioada

02:06, 17.04.2024 - Postul Paștelui este o provocare pentru mulți romani. Pentru a te bucura de un desert delicios, fara sa consumi alimente ce provin de la animale, prajitura de mai jos este ideal și indeplinește toate criteriile cerute. Se prepara simplu și este ideala pentru toata familia.

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas

20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…

Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete

09:01, 24.02.2024 - Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este desertul cu care vei reuși sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care este modul de preparare!


Ce parere ai despre aceasta stire?