Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire uluitoare făcută de astronomi. O nouă planetă, semne de viaţă

Publicat:

Planeta, denumita LHS 1140b, a fost descoperita in jurul unei stele din constelația Cetus (Balena), situata la o distanța de 40 de ani-lumina (un an lumina fiind echivalentul a 9.460 miliarde de kilometri) de Pamant.

Exoplaneta orbiteaza in zona locuibila a stelei sale, ceea ce inseamna ca ea se afla la o distanța potrivita de steaua respectiva pentru a permite prezența apei in stare lichida pe suprafața sa, aspect considerat esențial pentru viața, a declarat Jason Dittmann, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics din Cambridge (SUA), co-autor al studiului.

Potrivit…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

O eleva din Timișoara, la Olimpiada Internaționala de Științe ale Pamantului. „Ma inspira copiii pe care i-am cunoscut”

10:51, 14.05.2024 - Antonia Ioana Balcu, eleva la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, este unul din cei patru elevi romani care vor reprezenta Romania la Olimpiada Internaționala de Științe ale Pamantului, care va avea loc in Beijing la inceputul lunii august 2024. Tanara a primit vestea dupa ce a obținut un…

Studiul care rastoarna tot ce știam despre cutremure. Ce le-ar putea declanșa - rezultatele cercetatorilor japonezi

21:11, 10.05.2024 - Cutremurele sunt cauzate de o mișcare brusca de-a lungul faliilor din interiorul Pamantului, dar noi cercetari ale oamenilor de știința sugereaza ca zapada abundenta și ploaia ar putea juca un rol semnificativ in declanșarea acestora.Studiul, publicat miercuri in revista Science Advances, indica o potențiala…

CERN: cercetatorii vaneaza misterioasele particule-fantoma

11:10, 25.03.2024 - O echipa de fizicieni se straduiește sa dezlege enigma particulelor „fantoma” din jurul nostru, o descoperire ce ar putea revoluționa ințelegerea noastra asupra adevaratei naturi a Universului. Cercetatorii de la Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) au aprobat un experiment destinat sa…

Secretele ascunse din adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii ce ar putea redefini intreaga noastra ințelegere despre istoria Pamantului

07:55, 13.03.2024 - Fotografiile fascinante ale Noii Zeelande, incadrata de imensitatea Pacificului de Sud, au fost imortalizate minuțios de camerele de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cu toate acestea, dincolo de acest peisaj impresionant, secretele ascunse in adancurile intunecate ale oceanului ofera indicii…

Alerta de furtuna geomagnetica, in intervalul 8-9 martie. Intensitatea și frecvența fenomenelor solare este in creștere

16:25, 08.03.2024 - Planeta a asistat la un numar tot mai mare de erupții și furtuni solare, precum și furtuni geomagnetice in ultimele cateva luni și este de așteptat sa creasca in continuare, arata National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), potrivit Hindus Times .Potrivit unui raport publicat de spaceweather.com,…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

16:21, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

19:00, 28.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?