Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire neașteptate: cum afectează cafeaua capacitatea de a învăța a creierului

Publicat:

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Centrul de Neuromodulare din din Providence, statul . In timpul analizei semnalelor cerebrale legate de invațare și stocarea amintirilor la 20 de participanți, cercetatorii au descoperit detalii neașteptate care contrazic ideile conform carora cofeina contribuie la plasticitatea creierului. Experimentul a inclus 16 persoa

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Studiu: 78% dintre femei cred ca numarul femeilor implicate in politica este prea mic

16:26, 28.02.2024 - Centrul FILIA a lansat studiul "Grija pentru democratie: Interesele politice ale femeilor 2024" prin care evidentiaza perspectivele si vocile femeilor din Romania, voci care adesea lipsesc de pe agenda politica.Cercetarea este reprezentativa national si se concentreaza asupra intereselor politice ale…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Descoperire incredibila in Marea Nordului: pana și cercetatorii au ramas șocați cand au realizat peste ce au dat

14:25, 18.02.2024 - Analiza genetica a unui maxilar uman descoperit in Marea Nordului clarifica soarta unui proeminent luptator olandez din rezistenta antinazista ce a disparut in urma cu peste 80 de ani, transmite sambata DPA. Unul dintre medicii care au efectuat analizele susține ca ”am avut un șoc”, atunci cand intreaga…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?