Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire istorică: NASA a găsit dovezi care indică prezenţa apei pe Marte

Publicat:

NASA a anuntat, luni seara, ca au fost descoperite dovezi spectrale ale prezentei sarurilor hidratate pe Marte, precizand insa ca nu au fost gasite probe directe ale prezentei apei in stare lichida pe planeta rosie. NASA a anuntat, luni seara, intr-o conferinta de presa, ca fasiile de saruri hidratate pe care le-au descoperit pe versantii craterelor de pe Marte au fost "create de fluxuri de apa in stare lichida".

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

O nava spațiala NASA a intilnit un robot mort pe suprafața lui Marte

04:10, 23.05.2024 - Mars Reconnaissance Orbiter, o stație interplanetara automatizata a NASA, a observat pe suprafața Planetei Roșii modulul de aterizare InSight, a carui misiune s-a incheiat in decembrie 2022. Mars Reconnaissance este dotat cu o camera puternica care ii permite aparatului sa observe terenul de pe Marte…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

Comoara istorica descoperita in Turda: sute de monede din argint, batute in Regatul Ungariei

09:51, 21.03.2024 - Descoperire istorica impresionanta in centrul orașului Turda. Sapaturile arheologice au scos la iveala aproape 300 de monede, cele mai multe dintre ele din anii 1330. Acestea au fost curațate, restaurate și puse la loc de cinste. "Prin aceasta descoperire acoperim o perioada istorica pentru care nu…

Unelte de piatra descoperite in Ucraina aduc noi dovezi despre prezența oamenilor in Europa, acum 1,4 milioane de ani

13:31, 07.03.2024 - O metoda de datare bazata pe radiație cosmica a stabilit ca unelte din piatra descoperite in regiunea Transcarpatia (Ucraina) sunt ca cea mai veche dovada a prezenței omului in Europa - acum 1,4 milioane de ani.


Ce parere ai despre aceasta stire?