Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Decizie UE: Farfuriile de plastic, tacâmurile, bețișoarele de urechi și alte articole de plastic vor deveni amintire

Publicat:

Zece articole din plastic de unica folosința precum bețișoarele pentru urechi, tacamurile, farfuriile și paiele vor deveni o simpla amintire, scrie Reprezentanța Comisiei Europene in Romania. Consiliul UE a adoptat astazi, 21 mai, o serie de masuri menite sa reduca deșeurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unica folosința care se […] Citește Decizie UE: Farfuriile de plastic, tacamurile, bețișoarele de urechi și alte articole de plastic vor deveni amintire in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Salariul mediu net a depașit 1000 de euro pe luna, in Romania. Unde sunt cele mai mari venituri

06:15, 16.05.2024 - Salariul mediu net a depașit 1000 de euro pe luna, in Romania. Unde sunt cele mai mari venituri Salariul mediu net a depașit 1000 de euro pe luna, in Romania, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Caciu. ”Așa cum spuneam la inceputul anului, salariul mediu net de peste 1.000…

Romania ar putea deveni prima tara cu o lege care permite copiilor sa ia parte la procesul decizional

07:05, 15.05.2024 - Natalia-Elena Intotero, ministra Familiei, Tineretului și Egalitații de Șanse, in calitatea sa de deputata in Parlamentul Romaniei, a propus doua proiecte de lege. Unul dintre ele propune declararea anului 2025 drept Anul Național al Copilului, iar celalalt reglementeaza implicarea copiilor in procesele…

Hotelierii nu vor mai putea oferi cosmetice in ambalaje de plastic de unica folosinta și nici lapte pentru cafea sau pliculete de zahar

11:20, 09.05.2024 - Lovitura pentru hotelieri! Incepand cu 2030, mai multe tipuri de ambalaje din plastic de unica folosinta vor fi interzise, arata un proiect pe care Parlamentul European l-a votat. Industria HoReCa va trebui sa caute soluții legate de modul in care produsele vor fi ambalate. Spre exemplu, ambalajele…

I se spune Lacul de Smarald si e cel mai bine pastrat secret din Apuseni! Turisti din toata lumea gasesc linistea absoluta in „gradina” paradisiaca de aici

13:30, 30.04.2024 - I se spune Lacul de Smarald si este cel mai bine pastrat secret din Apuseni! Incercuit de padurile Trascaului, Iezerul Ighiel pare ascuns de ochii lumii, deși este cel mai mare lac carstic din Romania, avand o adancime de 9 metri.Situat chiar in centrul județului Alba, in lanțul Munților Trascau, Iezerul…

Farfuriile de unica folosința: Libertate și confort in servirea mesei

11:20, 08.04.2024 - Dinamismul lumii contemporane impune un ritm de viața alert, in care unele evenimente sunt organizate rapid, incluzand mese in diferite momente ale zilei sau la diverse ocazii. Intr-un cadru mai multe sau mai puțin formal, se poate pastra eleganța și confortul in servirea mesei cu farfuriile de unica…

Cați pensionari din Romania primesc indemnizație sociala. Numarul beneficiarilor a scazut

16:06, 07.04.2024 - Cați pensionari din Romania primesc indemnizație sociala. Numarul beneficiarilor a scazut Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) a anunțat ca peste 1,13 miloane de persoane au primit, in martie, indemnizatie sociala pentru pensionari. Numarul beneficiarilor a scazut fața de luna precedenta. In martie…

Ambalajele actuale din plastic din alimentația publica iși traiesc ultimele zile. Urmeaza schhimbari majore in modul de servire.

21:15, 08.03.2024 - Recipientele din plastic de unica folosința vor fi interzise incepand din anul 2030. Masura a fost luata in contextul efprturilor pe care UE le face pentru a reduce cantitatea deșeurilor de plastic care ajung in mediu. In ultimii ani, cantitatea deșeurilor de plastic care sunt aruncate la intamplare…

Adio, ambalaje din plastic de unica folosința! Ce legislație ecologica pregatește UE

14:20, 05.03.2024 - Uniunea Europeana va interzice ambalajele din plastic de unica folosința intr-un acord privind noile reguli ecologice. Potrivit Politico, negociatorii au ajuns la un acord mult mai puțin ambițios decat cel propus inițial.


Ce parere ai despre aceasta stire?