Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DE VORBĂ DESPRE VORBE cu Vsevolod Cernei. Ce înseamnă "palindrom" şi când utilizăm acest cuvânt

Publicat:

Sa uitam pe cateva clipe de evenimente si sa vorbim despre vorbe – despre originea si sensul lor, despre intrebuintarea lor corecta sau mai putin corecta.Bunaoara, despre palindrom, un cuvant ce defineste un amuzament lingvistic popular in cercurile intelectuale.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

PRO-VERB: Prost sa fii, noroc sa ai…

17:10, 08.05.2024 - Prost sa fii, noroc sa ai – spune romanul nostru cand vede ca da norocul peste unul mai slab de minte, iar viața lui se schimba aparent in bine. Fie ca a caștigat la loto, fie a ieșit ceva pe listele unui partid, fie a primit un post nemeritat pentru ca s-a aflat in locul potrivit la momentul potrivit……

Ce inseamna OK, de fapt. De unde provine acest cuvant

13:00, 27.04.2024 - Ce inseamna OK, de fapt. Se știe ca acesta este cel mai folosit cuvant din lume, dar puțini știu de unde provine exact. De-a lungul timpului au luat naștere mai multe ipoteze privind proveniența lui OK. Acest cuvant este mereu la indemana oricui care vrea sa raspunda afirmativ in orice imprejurare.…

De ce se spune ca oltenii au coatele ascuțite. De unde vine aceasta vorba

12:50, 18.04.2024 - De ce spune ca oltenii au coatele ascuțite? In popor exista o mulțime de vorbe despre diferite regiuni ale țarii și oamenii care locuiesc in ele. Despre moldoveni se spune ca sunt aprigi, despre ardeleni ca sunt lenți, iar despre olteni adesea se spune ca grei la minte. Totuși, cat de adevarate sunt…

Piedone, despre angajarea nepotilor sai la primarie: 'Cu cine ati vrea sa lucrez, cu toti tradatorii?'

21:30, 31.03.2024 - Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat duminica, la Digi24, despre angajarea la primarie a nepotilor sai, ca nu este vorba de incompatibilitate și nu este nici imoralitate, conform News.ro. „Daca este nepotul din a 17-a ruda, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu…

Cum e corect: de obicei sau deobicei

09:05, 29.03.2024 - „De obicei” sau „deobicei”, te-ai gandit cum spui corect? Daca atunci cand vorbim nu ne facem griji despre pronunția corecta, cand scriem, cum este corect, de fapt, „de obicei” sau „deobicei”?De multe ori se face confuzie intre cele doua sintagme, total diferite, „de obicei” și „deobicei”. Cum este…

Vasile Banescu ramane purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Cancelaria Sinodului: „Reorganizarea” acestui sector nu inseamna demiterea

15:50, 01.03.2024 - Cancelaria Sinodului BOR a venit, vineri, 1 martie 2024, cu precizari legate de rolul comunicatorului Vasile Banescu, amintit joi, dupa incheierea ședinței de lucru a Sinodului, in cuprinsul masurilor adoptate in contextul judecarii derapajelor arhiepiscopului Tomisului.

Cate mezeluri putem manca zilnic fara sa ne punem sanatatea in pericol

14:15, 27.02.2024 - In plus, trebuie sa fim foarte atenți la etichete daca vrem sa consumam produse de calitate."Mezelurile sunt un fel de super-carne, adica pe unele etichete producatorii și scriu asta. Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile…

De ce investiția in aur este decizia corecta?

12:10, 21.02.2024 - Investiția in aur devine o investiție din ce in ce mai populara atat la nivel mondial, cat și in Balcani. Toata lumea este familiarizata cu valoarea aurului – din punct de vedere lingvistic, aurul a fost intotdeauna o metafora pentru valoare. De ce este investiția in aur o decizie corecta? Care sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?