Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce trebuie să postim?

Publicat:

Crestin-ortodocsii au intrat în , ultimul post din an, care dureaza din data de 15 noiembrie pâna pe 24 decembrie.

Ce reprezinta postul?

Postul este prezent în toate culturile si traditiile din lume, fiind cunoscut mai ales drept un set de reguli restrictive pe care credinciosii trebuie sa le urmeze.


Pentru ortodocsi, postul are nu doar un aspect material, ci si un aspect spiritual, caci postul nu înseamna doar abtinerea de la a mânca anumite produse, ci reprezinta o hrana a sufletului, prin rugaciune, prin…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Amna, dezvaluiri neașteptate la 5 ani de la divorț. „E greu sa fii singur. Incerc sa le spun oamenilor”

14:25, 20.04.2024 - Amna și sotul ei au divortat in 2019, dupa 9 ani de casnicie. Cei doi au impreuna un baiat. Artista a dezvaluit recent cum este viata ei la cinci ani de la divort și ce a ajutat-o sa mearga mai departe. Vedeta a facut recent dezvaluiri tulburatoare despre viața de mama singura. Desparțirea de Cristi…

Sinaxar 14 aprilie: Pomenirea sfantului ierarh Pahomie de la Gledin, episcopul Romanului

09:06, 14.04.2024 - Sfantul Pahomie s-a nascut in anul 1674, in satul Gledin din tinutul Bistritei-Nasaud. Fiind crescut de parinti in frica lui Dumnezeu, a ajuns sa fie cu adevarat iubitor de Hristos si, din pricina prigonirii credintei ortodoxe in Ardeal, a parasit casa parinteasca si a ajuns in Moldova, la Manastirea…

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului

07:25, 14.04.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului Sfantul Pahomie, inca din tineretile lui, era iubitor de Hristos, doritor de viata pustniceasca, avand o fierbinte dragoste catre Dumnezeu. Intrat in manastire ca tanar frate ascultator si evlavios. Sfantul a parcurs, dupa…

Cate parti are o biserica si ce reprezinta fiecare

13:20, 02.04.2024 - Cladirile bisericii au reprezentat o piatra de temelie a credinței creștine inca de la inceputuri, insa cu toate acestea, dimensiunea și arhitectura lor s-au schimbat de-a lungul istoriei. Primii creștini se intalneau in case sau in cladiri publice mari pentru a se imbarbat a reciproc și pentru a menține…

MESAJ DE PAȘTE Scrisoarea Pastorala de Paști a episcopului Eparhiei Reformate de pe langa Piatra Craiului

16:05, 30.03.2024 - „Am fost rastignit impreuna cu Hristos; si nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Iar ceea ce traiesc acum in trup, traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Cel care m-a iubit si s-a dat pe Sine pentru mine. ” (Gal 2,20). The post MESAJ DE PAȘTE Scrisoarea Pastorala de Paști a episcopului…

Decalogul deținutului

11:05, 12.03.2024 - Recunoaște-ți si asuma-ți in mod responsabil fapta savarsita, punand inceput bun unei noi vieți, avand ca temelie credinta și nadejdea in Dumnezeu.Asaneaza instinctele, patimile si pacatele din tine, care te-au privat de libertate, ca sa devii un om nou, un om restaurat in Hristos.Accepta ...

Sarbatoare 5 martie. Ce spune calendarul ortodox despre aceasta zi deosebita pentru credincioși

06:50, 05.03.2024 - Sarbatorile zilei:OrtodoxeSf. Mc. Conon din Isauria si Conon Gradinarul; Sf. Cuv. Marcu PustniculGreco-catoliceSf. cuv. m. CononRomano-catoliceSs. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.Sfantul Mucenic Conon din Isauria este pomenit in calendarul crestin ortodox in ziua de 5 martie.Sfantul…

A inceput perioada liturgica a Triodului. Primele trei saptamani sunt considerate “pregatitoare” pentru Postul Mare

10:45, 25.02.2024 - In seara zilei de sambata, 24 februarie 2024, a debutat perioada liturgica a Triodului. Anul bisericesc este imparțit in trei mari perioade: a Triodului, a Penticostarului și a Octoihului, acestea gravitand in jurul Praznicului Invierii Domnului. Perioada Triodului, numita și perioada prepascala, se…


Ce parere ai despre aceasta stire?