Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu mai avem ROMANCIERI de forță? De ce nu mai avem POEȚI MARI? Răspunsul necruțător al unui reputat critic literar

Publicat:

Care este perioada de aur a romanului romanesc? Dar a poeziei? , critic literar, raspunde: „Cred ca perioada dintre 1927 si 1947 si cea dintre 1965-1985 au fost, de departe, cele de maxima inflorire, si pentru roman si pentru poezie. Dupa 1990, si mai ales dupa 2000, au aparut multe romane bune, unele chiar foarte bune, dar pe ansamblu n-au mai aparut romancieri de forta si cu personalitatea celor din perioadele amintite”.

&"Poetii de azi nu mai sunt creatori de identitati lingvistice sublimate si reprezentative&"

Analiza tânarului critic literar lui…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

AVANGARDA, CU IONUȚ VULPESCU. INVITAT, CRITICUL LITERAR ȘI ESEISTUL PAUL CERNAT

13:41, 13.05.2024 -   UN PODCAST DESPRE TITANII CRITICII ȘI LITERATURII ROMANE, DESPRE BIOGRAFIILE SCANDALOASE DIN SPATELE OPERELOR CANONICE ȘI DESPRE DEMITIZAREA DESTINELOR DRAMATICE DIN CULTURA NOASTRA   A avut și inca are, Dileme noi și Vechi; știe foarte bine ce inseamna pentru unele generații sa fii „In cautarea comunismului…

Dan Negru, atac la turismul din Romania: Este mai ieftin sa vizitezi Versailles decat Peleș

07:40, 28.03.2024 - "Asta e Castelul Peleș din Sinaia și daca vrei sa-l vizitezi trebuie sa platești 150 de lei, daca ești adult, și 37 de lei, daca ești copil. Daca vrei sa intri la Versailles, palatul regilor Franței, de langa Paris, trebuie sa platești mai puțin: 21 de euro, adica vreo 104 lei. E mai ieftin sa vezi…

AVANGARDA, CU IONUȚ VULPESCU. Nicolae Manolescu, despre deceniul lui politic, prietenii literare compromise și partide anticulturale. Despre școala, oameni, carți și imposibilitatea caștigarii Premiului Nobel de catre un scriitor roman

18:00, 27.03.2024 -     Episodul X al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu il aduce in fața publicului pe criticul și istoricul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor și director al revistei Romania literara. Nicolae Manolescu este, insa, inainte de toate, profesor, dupa cum ii place sa se prezinte…

Antreprenorii cu startup-uri de tehnologie la inceput de drum pot atrage finanțare prin programul Startup Reaktor

11:40, 13.03.2024 - Fondatorii de startup-uri early-stage de tehnologie din Romania și Europa de Sud-Est se pot inscrie pana pe 22 martie in Startup Reaktor, un program de internaționalizare prin care au acces la investiții pre-seed și posibilitatea de a se extinde in Europa de Vest și Scandinavia, arata un comunicat de…

Consumatorii care au apelat la SAL-Fin au obținut sume totale de 1 milion de lei in 2023

12:40, 07.03.2024 - SAL-Fin (Entitatea de Soluționare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar non-bancar) din cadrul Autoritații de Supraveghere Financiara a finalizat, in anul 2023, un numar de 411 litigii intre consumatori si entitatile de pe piata financiara non-bancara. SAL-Fin a inregistrat anul trecut 923…

Propagandist rus: „Transnistria este o bucata din Rusia” care nu poate fi aparata fizic decat cu „armamentul strategic”, adica arsenalul nuclear

08:56, 02.03.2024 - Unul dintre cei mai urmurmariți propagandiști ruși, Mihail Zvinciuk, șeful think-tankului rusesc Rybar Force, o organizație pro-Kremlin și pro-razboi, nu s-a ferit sa spuna ca Transnistria poate fi aparata de Rusia doar cu „armamentul strategic”, adica arsenalul nuclear. Zvinciuk a vorbit despre acest…

Vladimir Putin iși crește influența in Africa: GRU a intrat puternic in joc (analiza)

06:05, 28.02.2024 - Rusia ofera guvernelor africane „pachet de supraviețuire a regimului” in schimbul resurselor, susține un institut britanic. Rușii ofera sprijin militar și diplomatic in schimbul accesului la resurse naturale. Totodata, prin aceasta strategie sunt atacate interesele occidentale in Africa. Analiza…

ANALIZA ECONOMICA Cum este vazut cursul leului de analiști?

22:00, 21.02.2024 - Moneda naționala a profitat de reducerea aversiunii fața de risc. Cursul euro a scazut de la 4,9771 la 4,9759 lei iar cotațiile au coborat la 4,975 – 4,977 lei. The post ANALIZA ECONOMICA Cum este vazut cursul leului de analiști? first appeared on Informatia Zilei .


Ce parere ai despre aceasta stire?