Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce este sărată apa mărilor şi oceanelor? De ce există lacuri cu apă dulce şi lacuri cu apă sărată?

Publicat:

Probabil ca toti cititorii acestui site stiu ca apa marilor si a oceanelor este sarata. In schimb apa raurilor si a fluviilor nu este. Unele lacuri au apa dulce, altele apa sarata. Dar de ce este asa? Ce genereaza aceste diferente? De unde toata sarea aceasta si de ce ajunge doar in anumite ape?

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de turta dulce de post. Gustarea ideala pentru toata familia

00:45, 23.04.2024 - Turta dulce este un desert simplu și delicios. Are o istorie lunga și a fost preparata in numeroase moduri, de-a lungul timpului. A ajuns sa fie populara in toata lumea, iar avantajul este ca se prepara foarte simplu. Nu ai nevoie de talent in bucatarie, insa rezultatul poate fi delicios. Iata cum se…

De Paște, poți sa ai o ARENA de delicii pe masa: platouri, pasca cu branza dulce sau sarata și cozonac Babka de la Arena by Casa EMA

09:05, 18.04.2024 - Nu aveți timp sa pregatiți bunatați pentru masa de Paște? Nu e nicio problema! ARENA by Casa EMA va sare-n ajutor cu o mulțime de delicii, pentru toata familia. Nu trebuie decat sa comandați ceea ce va face cu ochiul, iar cei de la ARENA se ocupa de toate detaliile. Va doriți sa-i surprindeți pe cei…

Apare o noua stațiune cu bai sarate la 35 de minute de Cluj-Napoca. Sarea de sub Cluj este exploatata turistic

12:50, 17.04.2024 - Comuna Jucu are planuri de a deschide o stațiune cu bai sarate, pentru a profita de faptul ca in localitate sunt lacuri cu apa sarata. Sarea este pe tot traseul Cluj-Napoca - Apahida - Cojocna - Jucu și acolo unde sunt lacuri apa este extrem de sarata și de sanatoasa.Investițiile in stațiuni sunt extrem…

UE investește 3,5 miliarde de euro pentru combaterea poluarii marilor și oceanelor

11:05, 16.04.2024 - Uniunea Europeana va cheltui 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor si promovarea sustenabilitatii printr-o serie de initiative care se vor derula in acest an, a declarat, marti, comisarul european Virginijus Sinkevicius, la conferinta ''Oceanul nostru'' care are loc saptamana aceasta la Atena.

Primaria a „uitat” de un drum important de acces in Bacau. Ivancea: „Viziteu trece zilnic pe aici, dar calitatea deplorabila a carosabilului l-a lasat indiferent!”

10:30, 13.04.2024 - Un drum ce aparține de Primaria Bacau a fost lasat in parasire de municipalitate. Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacau, cere transferarea șoselei de la Primarie la CJ, pentru a putea fi modernizata. Valentin Ivancea, președinte al CJ, a fost in teren, impreuna cu Irina Argatu, primarița…

O antologie a marilor evenimente liturgice ale unui an .

00:00, 03.04.2024 - Lucretia Mititean e unul dintre acei dascali care pot privi in urma cu multumire si inainte cu incredere. A format generatii de oameni mari, ce-i poarta respect, a desfasurat activitati extra-curriculare si a fost o prezenta placuta mereu in istoria cetatii, fie ca s-a preocupat de conservarea traditiilo…

Temperatura oceanelor a depașit in februarie cel mai mare nivel din istorie. Coralii sunt in pericol

11:05, 07.03.2024 - Oceanele lumii au ajuns la cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata. Specialiștii au stabilit ca in februarie a fost depașit recordul de temperatura inregistrat anul trecut. Recifele de corali se afla in pragul unui șoc termic masiv și potențial

47 de ani....de la CUTREMURUL din 1977. Povestea celor 55 de secunde de groaza... (FOTO/VIDEO) PREVIZIUNI!

06:00, 04.03.2024 - Vineri, 4 martie 1977. Luna plina. Primavara batea la usa. Aparusera deja mugurii copacilor.La televizor-filmul bulgaresc Dulce si Amar. Ceausescu, aflat in Nigeria, participa la dineul oficial dat de presedintele african. Nimic nu prevestea urgia care urma sa se abata asupra Romaniei... 10 bombe atomice…


Ce parere ai despre aceasta stire?