Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Datoriile se moştenesc. Cine achită obligaţiile celor decedaţi şi CUM AR PUTEA SCĂPA

Publicat:

Mostenirea reprezinta transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta, se mentioneaza in civil, scrie cugetliber.ro. Acest termen nu include doar bunurile mobile si imobile pe care le primeste succesorul, ci si datoriile pe care le avea defunctul la momentul decesului. E important de stiut ca mostenitorul nu poate accepta doar averea, lasand la o parte datoriile. In momentul acceptarii mostenirii, succesorul mosteneste atat activul, cat si pasivul defunctului.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Studiu. O treime dintre tinerii din UE verifica informațiile din mediul online, in timp ce romanii nu sunt interesați de acest lucru

19:50, 02.06.2024 - In 2023, 36% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani din UE, care au utilizat internetul cu 3 luni inainte de sondaj, au incercat sa verifice din alte surse veridicitatea informatiilor sau a continutului g

Cum pot obține moștenitorii informații despre conturile bancare ale persoanelor decedate. Decizia ICCJ

14:01, 22.05.2024 - Cum pot obține moștenitorii informații despre conturile bancare ale persoanelor decedate. Decizia ICCJ Moștenitorii vor putea obține informații despre conturile bancare ale persoanelor decedate, daca au justificare pentru solicitarea adresata bancii in acest scop. Decizia a fost data de Inalta Curte…

Decizie a magistratilor: Mostenitorii au dreptul sa obtina informatii protejate de secretul bancar, pentru perioada anterioara decesului titularului de cont, numai in masura in care justifica scopul

14:01, 20.05.2024 - Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta, luni, intr-un comunicat de presa, ca a fost sesizata de Curtea de Apel Galati cu recurs in interesul legii referitor o chestiune de drept pentru care s-a constatat ca in jurisprundenta nu exista un punct de vedere unitar. ”In interpretarea art. 113, alin.…

Lecția de drept: Proprietatea periodica – un termen nou introdus in codul civil. Ce inseamna

10:11, 17.05.2024 - Proprietatea periodica este un element ce a fost introdus de curand in legislație Sursa articolului: Lecția de drept: Proprietatea periodica – un termen nou introdus in codul civil. Ce inseamna Credit autor: Realitatea De Mures. Source

CODUL CIVIL Ce drepturi au romanii cand crengile copacilor trec pe proprietatea vecina?

20:05, 10.04.2024 - Locuitul la curte poate aduce uneori provocari, in special cand apar probleme legate de relația cu vecinii. Unul dintre aceste aspecte tensionate ar putea fi ... The post CODUL CIVIL Ce drepturi au romanii cand crengile copacilor trec pe proprietatea vecina? first appeared on Informatia Zilei .

Descoperire terifianta in Gradina Publica: Cadavru infașurat intr-o prelata și cu urme de violența pe corp

17:50, 29.03.2024 - Descoperire macabra intr-un parc din Galați. Un barbat a fost descoperit mort intr-o zona dezafectata din spatele Gradinii Publice din municipiul Galați. Potrivit poliției, trupul era acoperit cu o prelata și prezenta semne de violența.  La data de 28.03.2024, un procuror din cadrul Parchetului…

Noul cod silvic, contestat de Agent Green. ”Atentat brutal la siguranta nationala!”

11:10, 22.03.2024 - Noul Cod silvic reprezinta un atentat brutal la siguranta nationala, pune in pericol pe absolut toti cetatenii tarii si le compromite definitiv drepturi constitutionale cheie, sustine organizatia Agent Green, intr-un comunicat transmis vineri. „Discutam despre un veritabil atentat asupra padurii Romaniei…

Ce este rezerva succesorala din legea mostenirii. Tot ce trebuie sa stii despre impartirea averii

13:11, 11.03.2024 - Ce este rezerva succesorala din legea mostenirii? Succesiunea sau moștenirea reprezinta acea modalitate legala prin care sunt transmise bunurile unei persoane care a incetat din viața altor persoane, mai exact, moștenitorilor. Iata tot ce trebuie sa știi despre imparțirea averii. Moștenitorii legali…


Ce parere ai despre aceasta stire?