Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se pregătesc delicioasele coşuleţe cu dulceaţă şi nuci. Reţeta moştenită de la bunica de către o gospodină din Sălaj

Publicat:

A mostenit reteta acestui preparat dulce si delicios de la bunica ei. In zona ei natala, pe , in judetul Salaj, gospodinele folosesc pentru umplutura “mierea de prune”, adica gemul de prune, insa in lipsa, poate fi inlocuita cu orice fel de dulceata.

Pentru aluat este nevoie de o cana de unt de bivolita, patru cani de faina, patru galbenusuri frecate cu o cana de zahar, patru linguri de lapte, si o lingura de de bicarbonat. Se framanta un aluat elastic care se lasa sa creasca la loc caldut. Pentru umplutura se amesteca trei cani de nuca macinata si o cana cu miere de…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cornulețe cu gem ca la bunica. Ce trebuie sa adaugi in aluat ca sa iasa super pufoase

21:01, 09.05.2024 - Cornulețe cu gem nu lipsesc niciodata din farfuria cu prajituri. Cele mai bune sunt cornulețele facute de bunici, rețeta transmisa din generație in generație. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta cornulețe cu gem ca la bunica Cornulețele se fac foarte repede, nu veți avea…

Placinta dobrogeana – rețeta romaneasca de tradiție recunoscuta la nivel european

15:00, 08.05.2024 - La nivelul UE exista un sistem de indicații geografice care permit consumatorilor sa aiba incredere și sa distinga produsele de calitate, ajutand, de asemenea, producatorii in comercializarea lor. Romania are 13 astfel de produse recunoscute la nivel european, protecția indicațiilor geografice are impact…

Cea mai cautata rețeta de cozonaci pufoși cu aluat oparit. Secretul ca sa iasa babani și foarte aromați

15:50, 03.05.2024 - In aceasta perioada, pe langa bunațile culinare tradiționale din carne de miel, precum drob-ul, friptura și alte asemenea preparate, cozonacul este la loc de cinste in bucataria romanilor. Sunt multe rețete, dar printre ele se regasește și cea mai cautata rețeta de cozonaci pufoși cu aluat oparit, air…

Rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu da greș nicio gospodina. Iese pufos și gustos. Nu e nevoie nici de framantare 

18:10, 26.04.2024 - Cozonacul este emblematic pentru sarbatorile de Paște și Craciun, insa acesta poate fi destul de greu de facut daca nu ai mai facut pana acum. Din fericire, ți-am pregatit rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu da greș nicio gospodina. Se face super simplu și nu trebuie nici macar sa framanți la…

Cozonac de post ca la bunica acasa. Ce sa adaugi in aluat ca sa iasa pufos și un gust special  

13:45, 09.04.2024 - Daca vrei sa faci cozonac de post ca la bunica acasa, aceasta rețeta este perfecta pentru momentele in care vrei ceva dulce, dar ții post. In plus, poți face acest cozonac pentru pachetele pe care sa le dai de pomana in timpul postului. Acest cozonac este foarte pufos și are un gust special. Rețeta…

Cat costa un borcan de zacusca facut de Gabriela Cristea. Vedeta mai vinde dulceața de portocale și cozonaci

11:16, 21.03.2024 - Cunoscuta prezentatoare de televiziune Gabriela Cristea și-a transformat pasiunea pentru gatit intr-o afacere de succes. Dupa ce a descoperit placerea de a pregati in bucatarie rețete tradiționale și delicioase, Gabriela Cristea a facut primii pași in a-și impartași talentul culinar cu fanii sai de…

Sarmale de post ca la bunica acasa. Nu sunt facute cu ciuperci, ingredientele care ii dau o aroma speciala

11:10, 20.03.2024 - Bucatarul Ovidiu din Bacau – sau Barbosu, așa cum mai este cunoscut in mediul online – a dezvaluit cum prepara sarmale de post ca pe vremea bunicilor, fara ciuperci sau griș. Care sunt alimentele și ierburile aromatice de care ai nevoie și cum sa gatești preparatul pentru a ieși savuros. Sarmale de…


Ce parere ai despre aceasta stire?