Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se calculează concediul de odihnă. Când se pot lua bani pe zilele de concediu neefectuat – neterminat

Publicat:

Toți angajații beneficiaza de concediu de odihna pentru perioada in care au lucrat. Aceast beneficiu este prevazut in , iar un angajator nu poate refuza zilele libere. Concediul de odihna este proporțional cu perioada lucrata, iar durata acestuia se stabilește prin contractul de munca. , durata minima este de 20 zile lucratoare/an. In cazul in care nu se prevede altfel in contractul de munca, atunci un calcul simplu arata ca un angajat beneficiaza de 1,66 zile de concediu pentru o luna lucrata. Concediul de odihna se ofera și in cazul contractelor cu fracție…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Legea muncii 2024: Dreptul de refuz al munții de noapte pentru anumite categorii de angajați

21:30, 30.04.2024 - Plenul Camerei Deputaților a votat in favoarea unui proiect de lege care aduce modificari semnificative in Codul Muncii din 2024. Potrivit acestui proiect, anumite categorii de angajați au dreptul sa refuze munca de noapte. Printre aceste categorii se numara femeile gravide, proaspetele mamici și cele…

Angajații romani care vor primi un spor de 100% pentru zilele lucrate de 1 Mai și Paște. Ce prevede Codul Muncii

10:25, 11.04.2024 - Angajații romani se vor bucura, la sfarșitul acestei luni, de o minivacanța prelungita binemeritata. Exista insa și persoane care vor lucra in aceste zile, dar care vor incasa un spor de 100% pentru orele lucrate.Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind libera, pentru a face punte intre 1 Mai și Vinerea…

Au mai ramas 11 libere in 2024: calendarul Sarbatorilor Legale da batai de cap angajatorilor

23:35, 18.03.2024 - Intr-o lume in care ritmul alert al vieții cotidiene pare sa guverneze fiecare aspect al existenței noastre, zilele libere sunt ca niște oaze de odihna in mijlocul deșertului aglomerat al rutinei zilnice. Anul 2024 aduce cu sine un cadru generos de pauze binevenite pentru romani, datorita calendarului…

Mai ai zile de concediu din anii trecuți? Iata pana cand poți profita de ele!

19:10, 09.03.2024 - La fiecare inceput de an nou, angajații realizeaza ca nu și-au efectuat toate zilele de concediu disponibile pentru anul anterior, dar norocul lor este ca mai pot profita de aceste zile cateva luni. Angajatii care nu si-au luat cele 20 de zile legale minime de concediu de odihna in 2022 pot solicita…

Angajații pot avea 10 zile libere in plus. Cine beneficiaza de acest drept?

10:21, 05.03.2024 - Modificarea adusa articolului 152.2, introdus prin Legea nr. 283/20203 permite salariaților sa lipseasca de la locul de munca atunci cand apar situații grave provocate de boli sau de accidente. Totuși, perioada de absența nu poate depași 10 zile lucratoare intr-un an calendaristic. Angajatii au dreptul…

Angajatii din Romania care primesc 10 zile de concediu in plus, pe an. Tu iti cunosti drepturile?

09:05, 02.03.2024 - Salariatii din Romania au dreptul la zece zile de concediu in plus pe an, beneficiu de care foarte puțin angajați știu. Angajatii au dreptul de a lipsi de la munca in cazul unor situații neprevazute de urgența familiala, precum boala sau accident. Acest drept este specificat clar in Codul Muncii. Angajatorul…

Codul Muncii, noi schimbari in 2024. Angajatii au primit in plus doua zile libere

08:45, 14.02.2024 - In 2024, Codul Muncii a suferit modificari semnificative, oferind angajaților doua zile libere legale suplimentare și reducand intervalul de timp in care aceștia pot lua pauza. Potrivit noilor dispoziții ale Codului Muncii, incepand cu anul 2024, cetațenii romani beneficiaza de doua zile libere adiționale…


Ce parere ai despre aceasta stire?