Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum pot avea femeile mai multă materie cenuşie

Publicat:

In anumite regiuni din creier, Pastilele contraceptive care blocheaza receptorii androgenici duc in timp la modificari evidente, structurale, in creierul femeilor care le folosesc.

Cercetarea, publicata în , a fost realizata de o echipa de la Universitatea din Salzberg. La studiu au luat parte 60 de femei, dintre care 20 nu foloseau contraceptive, 18 luau pastile cu hormoni androgenici si 22 luau pastile cu hormoni anti-androgenici.

Scanarile realizate la RMN au aratat ca femeile care utilizau pilule anti-androgenice aveau mai multa materie cenusie în…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

04:35, 26.05.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

„Dorința de a invața nu se oprește”. Dorothy Tillman a intrat la liceu la 10 ani și și-a luat doctoratul la 17 ani, la Universitatea de Stat din Arizona

19:00, 16.05.2024 - Cand cei mai mulți tineri sunt incantați sa termine liceul și, eventual, se gandesc la facultate, Dorothy Tillman, o adolescenta din Bronzeville, Chicago, statul american Illinois, a primit titlul de doctor al Universitații de Stat din Arizona (ASU), relateaza ABC. Cercetarea ei s-a concentrat pe sanatatea…

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Biblioteca USV a organizat simpozionul dedicat Zilei Internaționale a Carții și Zilei ...

15:05, 21.04.2024 - O manifestare a lunii aprilie care a prins deja contur de ani buni la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) este reprezentata de simpozionul care celebreaza Ziua Internaționala a Carții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din Romania șa USV. In acest an, ...

Romania a depus, anul trecut, la Oficiul European, mai putine cereri de brevete de inventii

00:16, 20.03.2024 - • Femeile sunt menționate in 52% dintre cererile de brevet din țara noastra Potrivit Indicelui european de brevete 2023, publicat de Oficiul European de Brevete (OEB), inventatorii, companiile și institutele de cercetare din Romania au depus anul trecut 42 de cereri de brevet la OEB, in scadere cu 9%…

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

Musculițele de fructe, folosite de cercetatori la oprirea tumorilor cerebrale

21:00, 12.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…


Ce parere ai despre aceasta stire?