Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum ne putem distruge dantura consumând citrice. Explicaţiile şi sfaturile medicilor stomatologi

Publicat:

Expunerea la substante acide poate creste predispozitia smaltului dintilor la aparitia eroziunii acide. Insa nu doar sucurile acidulate duc la afectarea danturii, ci si unele alimente mai putin cunoscute cum ar fi fructele, sosurile pentru salate, rosiile etc.

“Un rol important in producerea eroziunii dentare il are consumul de bauturi acidulate, sucuri din fructe, citrice si anumite alimente. Este important ca acestea sa fie consumate cu moderatie si doar in timpul meselor”, sustine dr. , medic stomatolog.

Medicii stomatologi sustin ca se leaga acidul citric de mineralele…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericolul mesei imbelșugate de Paști. Un medic avertizeaza asupra celei mai daunatoare combinații de alimente

07:01, 01.05.2024 - O masa imbelșugata ne poate trimite la spital daca nu vom manca cumpatat. Exista feluri de mancare greu digerabile, dar rau ne poate face și asocierea anumitor alimente. Medicii ne atrag atenția și in privința tentației de a intrerupe tratamentul bolilor cronice in perioada sarbatorilor.

Se cer mai mulți bani pentru medicii din ambulatoriile de specialitate. Președintele din Timiș s-a intalnit cu ministrul Sanatații

18:40, 30.04.2024 - Reprezentanții medicilor din ambulatoriile de specialitate din țara au fost marți la o vizita de lucru, la masa Ministerului Sanatații. Ministrul Alexandru Rafila a primit vizita reprezentanților Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator. Și ei cer mai mulți bani pentru susținerea activitații.

Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?

15:00, 24.04.2024 - Frustrarea este un raspuns emoțional și psihologic natural al omului la ceva advers. Sentimentul se datoreaza adesea dezamagirii atunci cand un efort sau o așteptare nu funcționeaza așa cum se anticipa.Cand se intampla acest lucru, ne putem simți descurajați și suparați ca timpul, eforturile sau sentimentele…

Ministrul Sanatații anunța sancțiuni pentru medicii care direcționeaza pacienți de la stat la privat

23:11, 18.04.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a declarat ca se pregatește introducerea unor sancțiuni pentru medicii care trimit pacienți din sistemul public catre sectorul privat. Aceasta masura vine in urma scandalului legat de Catalin Cirstoiu, candidatul comun al coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primaria…

Un important organism medical din SUA incurajeaza medicii stresați sa foloseasca ChatGPT pentru a-și ușura munca

14:55, 27.03.2024 - Academia Americana a Medicilor de Familie incurajeaza medicii stresați sa foloseasca ChatGPT pentru a-și ușura munca, dupa ce un studiu a aratat ca in doar in patru din cele 140 de raspunsuri AI evaluate au fost detectate inexactitați grave, potrivit Daily Mail Online.

”Masa sanatoasa” de la școala a trimis un elev direct la spital! Sendviș asezonat cu muște

21:35, 22.03.2024 - Un elev de la o școala din județul Mehedinți a ajuns la spital, dupa ce a mancat un sendviș la școala prin programul ”Masa sanatoasa”. Medicii au spus ca a facut toxiinfecție alimentara. ”Masa sanatoasa”, programul guvernamental prin care elevii primesc o masa la școala a facut victime, in județul Mehedinți.…

Ce alimente sa mananci mai des pentru un ficat sanatos

11:45, 25.02.2024 - Ficatul nostru lucreaza in mod permanent pentru a ne menține sanatoși, indeplinind o serie de funcții vitale. Cum il putem rasplati noi? Adoptand o dieta cat mai echilibrata. Iata cum putem face asta!


Ce parere ai despre aceasta stire?