Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum îndepărtăm ÎN SIGURANŢĂ căpuşele de pe piele. NU le zdrobiţi cu degetele!

Publicat:

PENSETA. Ca sa desprindem capușa, avem nevoie de o penseta. Trebuie sa incercam sa fixam penseta pe capul capușei și cat mai aproape de piele posibil. Scopul este sa extragem capușa cu tot cu cleștii cu care s-a atașat, nu numai corpul sau. Ramanerea capului la nivelul tegumentului poate duce la inflamație locala și infecție. Tragem cu atenție, dintr-o singura mișcare, dar nu brusc și fara sa smulgem sau sa rasucim capușa. Sub nicio forma nu trebuie sa strivim corpul capușei.

Daca aparatul bucal al capușei a ramas in rana, putem aștepta sa dispara de la sine, iar leziunea ar trebui…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Praful natural pe care sa il presari peste trandafiri pentru o gradina de vis. Vor inflori mereu si ii scapa de paduchi

19:11, 21.05.2024 - Cand vorbim despre florile preferate ale romanilor, trandafirii ocupa, fara dar și poate, un loc fruntaș in clasament. Mirosul imbietor și petalele intens colorate ii fac alegerea perfecta pentru o gradina de vis. Pentru a ne putea bucura de ei, trebuie sa știm cum sa le oferim ingrijirea corespunzatoare.…

Cum recunoști cu ușurința „capușa singuratica” - o specie extrem de agresiva: „Transmite boli periculoase”

15:40, 09.05.2024 - Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt ce le face un subiect de preocupare pentru cei care petrec timp in zonele in care aceste insecte sunt prezente.„Unul dintre cele mai mari…

„Capușa singuratica”, specia extrem de periculoasa. Cum o recunoști

12:50, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

„Capușa singuratica”, specia extrem de agresiva și periculoasa. Cum o recunoști

12:45, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

Soluții naturale impotriva insectelor: Ce e de facut cand te invadeaza muștele, țanțarii și paianjenii

13:01, 08.05.2024 - Cum sa pastrezi insectele la distanta fara sa te folosesti de produsele chimice si daunatoare din comert, care sunt in primul rand alergeni puternici si care ii afecteaza in special pe cei mai dragi noua, pe copiii nostri?Daca „vestitorii primaverii”, florile inmiresmate, ne fac o deosebita placere,…

Ce trebuie sa faci daca ai fost mușcat de o capușa?! Sfaturi utile din partea specialiștilor

16:50, 10.04.2024 - Ce boli transmit capușeleCapușele, aparținand clasei arahnidelor, sunt paraziți externi care se hranesc cu sangele gazdei lor. In timpul alimentarii, capușele pot transmite agenți patogeni responsabili de boli grave la om. Printre acestea, boala Lyme și encefalita de capușe se numara printre cele mai…

Primul semn ca ai fost mușcat de o capușa. Ce este important sa faci la 21 de zile

18:30, 05.04.2024 - Capușele sunt paraziți care se hranesc cu gazdele cu sange cald, mușcandu-le. O mușcatura de capușa poate infecta oamenii și animalele cu bacterii, virusuri și organisme formate dintr-o singura celula care pot cauza boli. Unele dintre aceste afecțiuni pot fi foarte grave. Iata care este primul semn…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…


Ce parere ai despre aceasta stire?