Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum chimia complexă a glutenului asigură produsele de brutărie/ simigerie-patiserie ușoare și pufoase

Publicat:

In paine și alte produse pe baza de faina de brutarie/ simigerie-patiserie se afla o substanța extraordinara – glutenul. Chimia unica a glutenului face alimentele pufoase și elastice. Glutenul este un amestec complex de proteine. Reprezinta 85%-90% din proteinele din faina. Proteinele sunt macromolecule biologice naturale compuse din lanțuri de aminoacizi care se pliaza pentru a adopta o varietate de forme. Elasticitatea aluatului framantat din faina cerealelor este data de catre gluten.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Meșteșugurile și producatorii romani trebuie susținuți in mod concret, cu finanțari pentru atragerea și formarea forței de munca, dar și pentru a le asigura prezența la targurile internaționale

14:00, 09.04.2024 - Ministrul Muncii și Solidaritații Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a vizitat compania Tapel, o societate de familie din Sibiu, 100% romaneasca, unica din țara care mai produce piele și articole din piele. Produsele obținute in fabrica din Sibiu sunt in special articole din piele, iar materia prima este…

Ce fel de faina sa folosești ca sa-ți iasa gogoșile pufoase. Trucul de aur al gospodinelor din Ardeal pentru un gust desavarșit

00:00, 28.03.2024 - Cum faci cele mai bune gogoși, exact ca ale ardelencelor. Se spune ca ele cunosc secretul acestui preparat, pentru a ieși moale, pufos, exact ca la carte. Ce faina trebuie sa folosești la aluat, astfel incat gogoșile sa semene cu un burete. Cele mai bune gogoși ardelenești Gogoșile sunt unul dintre…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase. Secretul la care apeleaza gospodinele pricepute

16:15, 14.03.2024 - Gogoșile reprezinta unul dintre deserturile preferate ale romanilor, fiind apreciate deopotriva de copii și de adulți. In plus, reprezinta un preparat la indemana oricui, deși nu se pregatesc oricum.

Intre tradiție și inovație, gama bogata de creme coreene asigura ingrijirea completa a tenului, de la A la Z!

13:25, 14.03.2024 - Produsele de ingrijire coreene s-au facut remarcate de-a lungul anilor prin formulele revoluționare care imbina tradiția cu inovația. Printre ingredientele deosebit de prețioase folosite la obținerea acestora se numara extractul de melc negru, peptidele, celulele stem din plante, colagenul, aurul, ceramidele,…

Imagini incredibile la unmagazin Lidl din Timișoara

20:31, 11.03.2024 - Control al comisarilor de la Protecția Consumatorului Timiș la Lidl din Timișoara, Calea Torontalului, nr.106. Abaterile constatate: – in spațiul de vanzare a fost identificat produsul Faina alba Belbake 000 la1kg, distribuitor Lidl, lot b și lot c, in cantitate de 800 kg, acesta prezentand ambalajul…

Pericolul la care ne expunem atunci cand mancam produse de patiserie dimineața. Covrigul reprezinta o mare problema

11:50, 24.02.2024 - Medicul Mihail Pautov a vorbit despre mai multe alimente care dauneaza grav sanatații fara ca noi sa realizam acest aspect. Cat de grav este consumul produselor de patiserie și ce explicații exista.

Luna Solai trece la un alt nivel, produce lapte vegetal!

11:41, 13.02.2024 - Celebra fabrica de la LUNA lanseaza acum o rețeta proprie de lapte vegetal. Practic se trece la un alt nivel pentru brandul Luna Solai. Laptele vegetal, din ce in ce mai cunoscut si utilizat in dietele vegetariene, raw-vegane sau fara lactoza, cu o consistența cremoasa și un gust placut, este ideal…


Ce parere ai despre aceasta stire?