Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum au încercat ruşii să împiedice extinderea NATO în Balcani

Publicat:

Timp de aproape un deceniu, spionii si diplomatii rusi au fost implicati în actiuni coordonate menite sa împiedice tarile balcanice sa adere la NATO, arata documente ale serviciilor macedonene.

Ani la rând, Rusia a facut eforturi sustinute pentru a-si spori influenta în fosta Iugoslavie si pentru a îndeparta influentele occidentale din regiune. 

Aceasta mobilizare, deopotriva a spionilor si a diplomatilor rusi, menita sa împiedice cu orice chip aderarea tarilor din Balcani la Alianta Nord-Atlantica, reiese cât se poate de…

Citeste articolul mai departe pe antena3.ro…  

Sursa articol: antena3.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO/ Bloc prabușit in Belgorod in urma unui atac cu racheta - Rușii și ucrainenii se acuza reciproc

15:35, 12.05.2024 - Intrarea unui bloc de 10 etaje s-a prabușit in Belgorod din Rusia pe 12 mai, a informat guvernatorul Vyacheslav Gladkov.Gladkov a susținut fara dovezi ca o cladire din districtul Harkovskaya Gora a fost lovita de un proiectil ucrainean in timpul unei alerte de raid aerian in regiune.

Zelenski anunța intrarea razboiului intr-o noua etapa: rușii se pregatesc pentru extinderea ofensivei

00:06, 04.05.2024 - Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri la o intalnire cu cadetii din Hmelnitki, oras din vestul Ucrainei, ca razboiul cu Rusia intra intr-o noua etapa, iar rusii se pregatesc pentru extinderea ofensivei, relateaza Ukrainskaia Pravda, conform News.ro.

NATO afirma ca atacul hibrid al Rusiei se intensifica pe teritoriile membrilor sai. Cele șapte țari afectate de „activitați ostile”

22:40, 02.05.2024 - Alianta Nord-Atlantica s-a declarat joi „profund ingrijorata de activitatile ostile" din razboiul hibrid al Rusiei, desfasurate recent pe teritoriul mai multor tari membre, ceea ce „constituie o amenintare la adresa securitatii lor", potrivit unui comunicat al NATO, relateaza News.ro.In comunicat, NATO…

Emmanuel Macron a incercat sa-i convinga pe Joe Biden și Olaf Scholz sa adopte o „ambiguitate strategica” fața de Rusia

17:15, 03.04.2024 - Președintele francez Emmanuel Macron a avut convorbiri confidențiale cu președintele american Joe Biden și cu cancelarul german Olaf Scholz in februarie, pentru a-i convinge despre necesitatea unei „ambiguitați strategice” in abordarea lor fața de Rusia.

Extinderea bazei aeriene Mihail Kogalniceanu, o „exacerbare a tensiunilor militare”, susțin rușii

11:40, 28.03.2024 - In contextul creșterii tensiunilor dintre NATO și Rusia, extinderea bazei aeriene Mihail Kogalniceanu devine un punct fierbinte al discuțiilor geopolitice. Ministerul de Externe rus a subliniat ca activitațile NATO in Europa de est se concentreaza pe pregatirea pentru un posibil conflict.

Curioasa reactie a lui Putin

06:10, 23.03.2024 - Presedintele rus, Vladimir Putin, n-a lansat nicio amenintare imediat dupa atacul terorist. Putin le-a urat insanatosire grabnica victimelor atacului mortal asupra unei sali de concerte de la periferia Moscovei, a indicat sambata viceprim-ministrul rus Tatiana Golikova, dupa o intalnire cu liderul rus,…

Basescu l-a intrebat pe Putin de tezaurul romanesc. Raspunsul, unul halucinant

16:40, 15.03.2024 - Parlamentul European a votat joi rezoluția referitoare la returnarea tezaurului național al Romaniei insușit ilegal de Rusia in anii 1916-1917. Traian Basescu a deschis și el subiectul cu Vladimir Putin, insa a primit un raspuns care l-a lasat cu gura cascata. Traian Basescu a vorbit cu Vladimir Putin…

Zelenski spune ca Putin a incercat sa-l asasineze de cinci ori. Ce spune despre obiectivele militare: „Rușii vor avea niște surprize”

13:35, 23.02.2024 - Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, intr-un interviu pentru televiziunea americana Fox News, despre obiectivele Ucrainei in razboiul cu Rusia. „Sa ne aparam este obiectivul numarul unu”, spune acesta, care menționeaza cei 200.000 de soldați ruși masați pe frontul de est. Zelenski spune…


Ce parere ai despre aceasta stire?